Tarih: 26.02.2026 04:58

Malatya’da Gün Boyu Yağan Yağmur Gece Kara Döndü

Facebook Twitter Linked-in

 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Malatya genelinde gün boyu etkili olan sağanak yağış, gece saatlerinde yüksek kesimlerde kara dönüştü.

Kent merkezinde gün boyunca aralıklarla etkili olan yağmur, gece 03.30 sıralarında hava sıcaklığının düşmesiyle karla yer değiştirdi. Sabah saatlerinde cadde ve sokaklar beyaza büründü.

Gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yoğun hissedildi. Şehir merkezinde ise yer yer kar birikintileri oluştu. Ana arterlerde trafik zaman zaman yavaşladı, ancak ciddi bir olumsuzluk bildirilmedi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca sahada tuzlama ve kar küreme çalışmaları yürüttü. Ekipler, özellikle köprü, kavşak ve ana ulaşım güzergâhlarında önlem aldı.

Olumsuz hava koşullarına rağmen il genelinde okullar tatil edilmedi. Malatya Valiliği tarafından eğitime ara verildiğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede soğuk hava dalgasının etkisini sürdüreceğini ve kar yağışının aralıklarla devam edebileceğini belirterek, vatandaşları ve sürücüleri buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —