Menü Malatya Gündem Özel
Tarih: 11.03.2026 04:06
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı

O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ardahan Vali Yardımcılığı görevindeyken kısa süre önce Yozgat Vali Yardımcılığına atanan Mustafa Berat Kasımoğlu, özel hayatına ilişkin iddialarla gündeme gelen bir olayda bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Olayın ardından başlatılan disiplin soruşturması kapsamında Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı.

İddiaya göre olay akşam saatlerinde, bir kamu kurumunda sekreter olarak çalışan kadının evinde meydana geldi. Mustafa Berat Kasımoğlu'nun söz konusu eve gittiği sırada kadının eşinin eve geldiği ve taraflar arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü. Tartışmanın büyümesi üzerine eşin mutfaktan aldığı bıçakla Kasımoğlu'na saldırdığı iddia edildi. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Kasımoğlu için çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Kasımoğlu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen eş ile olayla bağlantılı olduğu belirtilen bir kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Ardahan Valiliği tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Mustafa Berat Kasımoğlu'nun 5 Mart tarihinde Ardahan Vali Yardımcılığı görevinden Yozgat Vali Yardımcılığı görevine atandığı hatırlatılarak, yaşanan olayın ardından hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Valilik açıklamasında, yapılan değerlendirme sonucunda Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde disiplin soruşturması başlatıldığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından Kanunun 137 ve devamı maddeleri kapsamında Kasımoğlu'nun görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —