Tarih: 09.10.2024 02:43

7. İstanbul Malatya Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi Oldu

Facebook Twitter Linked-in

MASTÖB ve MAKON öncülüğünde  İstanbul Yenikapı’da Düzenlenen 7. Geleneksel İstanbul Malatya Tanıtım Günleri Büyük Bir Coşku ve Katılımla Sona Erdi.

 

Malatyalılar 3-6 Ekim tarihleri arasında 7. Geleneksel Yenikapı etkinlik alanında biraraya geldiler. Malatya Tanıtım Günlerinin 3. ve 4. Gününde yoğun ktılım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği MASTÖB ve MAKON öncülüğünde düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri 3. ve 4. gününde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti

.

Mastöb ve Makon öncülüğünde düzenlenen tanıtım günlerinde açılan stantlar ile yöreye özgü ürünleri, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı Malatya Tanıtım günlerini ilk açıldığı gününde protokol ve vatandaşların akınına uğradı.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Eski Milli Savunma Bakanı istanbul Milletvekili Hulusi Akar, Eski Milletvekili Arzu Erdem, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal .Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin. Eski Dönem Pütürge Belediye Başkanı ve iş adamı Mehmet Polat. AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci.Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Yardımcısı ve Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve çoksayıda malatyalı iş insanları ile istanbulda yaşıyan malatyalılar Çebi standları tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla bol bol sohbet ettiler.

Malatya Konfederasyonu'nun düzenlediği 7. Malatya Yenikapı Kültür Festivali, siyaset ve sanat dünyasından ünlü isimlerin buluşmasına sahne oldu. Genel Başkanlığını Nazife Özdemir'in yaptığı Malatya Konfederasyonu ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte federasyon Başkanları misafirleri tek tek karşılayarak yakında ilgilendiler.

Sahnede ise sanatçılar, türküleriyle festivale damgasını vurdu. Özellikle yerel sanatçıların performansları, büyük beğeni toplarken, etkinlik süresince kültür ve sanat dolu bir atmosfer yaşandı. Festival, siyaset ve sanat dünyasını bir araya getirerek unutulmaz anlara sahne oldu.

 

Haber: malatyagundemozel.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —