Tarih: 16.10.2024 12:29

Malatya'da 5.9 Büyüklüğünde Deprem

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır, Malatya, Elazığ'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesi, büyüklüğün 5.9 olduğunu duyurdu

 

Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır, Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

 

AFAD ve Kandilli Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

 

Deprem Diyarbakır, Elazığ, Tunceli gibi çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar panik yaşadı.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er "(Kale merkezli deprem) Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor" dedi.

 

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını bildirdi.

 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı." ifadelerini kullandı.

 

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasını yaptı.

Malatya ve Elazığ'da eğitime 1 gün ara

 

Depremin merkez üssü Malatya ile sarsıntının hissedildiği Elazığ'da okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —