Tarih: 14.10.2024 22:19

Sağlıkcı Anne'den Kas Hastası Oğlu İçin Yardım Talebi..

Facebook Twitter Linked-in

 

Malatya 112'de sağlık personeli Anne Merve Koç, kas hastası oğlu için devletten yardım talebinde bulundu.

Oğlu’nun bugüne kadear 39 defa bronşit, 9 defa zatüre ve 3 defa ciğerlerde sönme  akabinde bir defa entübe edildiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımız ayakkabılarını eskitebilsinler istiyoruz” şeklinde üzüntülerini dile getirdi.

Yardımdan ziyade bakanlığın çocuklarına ilacı karşılayabilmeleri için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getireren anne koç, “9 Eylül de Ankara da bir eylem gerçekleştirdik. Bakanlığımız bizden araştırma yapılması için 45 gün süre istedi.4 Kasım da tekrardan Ankara da olacağız evlatlarımızın bir gün de olsa rahat yaşayabilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz bizler bu savaşçıların aileleri olarak. Sizlerin de bu yaşam mücadelemiz de yanımızda olmanızı istiyoruz. Çocuklarımız ayakkabılarını eskitebilsinler istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sağlık personel anne Merve Koç, “Malatya 112 de sağlık personeliyim.10 yaşında LİMB-GİRDLE MUSCULER DISTROFİ(LGMD)ilerleyici kas hastası bir oğlum var.5 aylıktan 7,5 yaşına kadar tanısı malesef konulamadı. Bu süre zarfında sürekli fizik tedavi aldık fakat bir faydası olmadı bizim için maalesef. Şu an da yürüyemiyor, oturduğu yerden bile kalkamıyor.” dedi.

Koç“Oğlum bu güne kadar 39 defa bronşit,9 defa zatürre,3 defa ciğerlerde sönme(atelektazi),1 defa entübe edildi ve 1 defa da covid geçirdi ve şu an tamamen bize bağlı olarak yaşıyor.4. Sınıfa gidiyor okuma yazmayı yoğun bakımlarda ben öğrettim ona. Ama artık bizim bir umudumuz var yurt dışında iki adet ilacımız çıktı fakat bu tedaviler çok pahalı (aylık yaklaşık 1 milyon TL)bizlerin bunu karşılama gibi bir durumu maalesef yok. Ülkemizde SGK kapsamına girmesi için 9 Eylül de Ankara da bir eylem gerçekleştirdik. Bakanlığımız bizden araştırma yapılması için 45 gün süre istedi.4 Kasım da tekrardan Ankara da olacağız evlatlarımızın bir gün de olsa rahat yaşayabilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz bizler bu savaşçıların aileleri olarak. Sizlerin de bu yaşam mücadelemiz de yanımızda olmanızı istiyoruz. Çocuklarımız ayakkabılarını eskitebilsinler istiyoruz.” İfadelerini kullandı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —