16696,42%-1,65
43,85% 0,04
51,81% 0,30
7313,57% 0,48
11845,61% 0,03
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi temas ve programa katılmak üzere Batman’a geldi. Bakan Göktaş’ın kentteki programı, sabah saatlerinde Batman Valiliği ziyaretiyle başladı.

Valilik binasında gerçekleştirilen ziyarette Bakan Göktaş, Vali ve ilgili kurum yöneticileri tarafından karşılandı. Burada düzenlenen toplantıda kentte yürütülen sosyal hizmet çalışmaları, aile destek programları, kadın ve çocuklara yönelik projeler ile dezavantajlı gruplara sunulan hizmetler ele alındı. Yetkililerden kentte devam eden sosyal destek faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alan Göktaş’ın, özellikle aile yapısının güçlendirilmesi ve sosyal risklerin azaltılmasına yönelik çalışmalar üzerinde durduğu öğrenildi.
Valilik ziyaretinin ardından Bakan Göktaş, program kapsamında Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek “Uyuşturucu ile Mücadele Lansmanı” programına katılacak. Lansman programında, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen mevcut projelerin değerlendirilmesi, kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve özellikle gençleri hedef alan koruyucu–önleyici çalışmaların güçlendirilmesi konularının gündeme gelmesi bekleniyor.
Programda ayrıca, aile temelli sosyal destek mekanizmalarının bağımlılıkla mücadeledeki rolü, rehabilitasyon süreçleri ve toplum farkındalığını artırmaya yönelik yeni hedeflerin paylaşılacağı bildirildi. Uzmanlar ve ilgili kurum temsilcilerinin de katılım sağlayacağı etkinlikte, yerel düzeyde uygulanacak yeni stratejilerin tanıtılması planlanıyor.
Bakan Göktaş’ın, lansman programının ardından düzenlenecek iftar programına iştirak ederek vatandaşlarla bir araya gelmesi, sosyal hizmetlerden yararlanan ailelerle görüşmesi ve sahadaki çalışmalar hakkında doğrudan değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
Yoğun programını tamamlamasının ardından Bakan Göktaş’ın kentten ayrılacağı bildirildi. Ziyaretin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal politika çalışmalarının yerinde incelenmesi ve yerel kurumlarla koordinasyonun güçlendirilmesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

