Tarih: 17.10.2024 21:06

Başkan Maskar ; 15 Ekim'de Engellilerin Sesine Kulak Verildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkezi ve Devleti Aliyye Ocakları Malatya Şubesi iş birliğiyle Dünya Görmeyenler Derneği, 15 Ekim Beyaz Baston Günü dolayısıyla önemli bir etkinlik düzenledi.

Akçadağder Genel Başkanı Murat Maskar, yönetim kurulu üyeleriyle ve tüm ekibiyle başarıdan başarıya koşuyor. Dernek Genel Başkanı Murat Maskar, 6 Şubat depremlerinden bu yana Malatya’da yaptıkları başarılı çalışmalarıyla takdir kazanıyor ve kazanmaya devam ediyor. AKÇADAĞDER, Devleti Aliyye Ocakları Malatya Şubesi ile 15 Ekim Dünya Beyaz Baston görme engelliler günü nedeniyle bir program düzenlediler.

 

Akçadağder Dernek Genel Başkanı Murat Maskar, Açılış konuşmasında şöyle dedi. Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkezi ve Devleti Aliyye Ocakları Malatya Şubesi iş birliğiyle düzenlemiş olduğumuz 15 Ekim Dünya Beyaz Baston görme engelliler günü programına hoş geldiniz; Görme engelliler için beyaz baston, sadece bir destek aracı değil, aynı zamanda bağımsızlık ve güvenliklerinin bir simgesidir.

Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza; eğitim, sağlık, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engelli kardeşlerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin ve bizlerin görevidir.

 

Gelin renkleri, doğayı her şeyi bizler görme engelli vatandaşlarımıza hediye edelim.  Farkında olalım, bilinçlenelim. Empati yapalım. Yaşamı ve mutluluğu paylaşalım. Çünkü onların gerçekten görünür olmaları beyaz bastonların değil, bizlerin elindedir. 

Görme engellilerin haklarına saygı göstermek ve yaşamlarını daha erişilebilir kılmak sadece siyasi partilerin veya yerel yönetimlerin görevi değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Kendisine yardımcı olabilecek kimsesi bulunmadığı için sosyal ve kültürel etkinliklere katılma ve özel kurumlardaki işlerini takip edebilme, muayene ve tedavi ihtiyaçlarını karşılama gibi konularda sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlarımızın gitmeleri gereken yerlere taşınması için belediye bünyesinde gerekli sayıda yetişmiş personellerin ve özel donanımlı taşıtların bulunması kimsesi olmayan engellilerin refakatçi hizmeti veren uzmanlaşmış birimler oluşturulması gerekmektedir. Biz topluma çok görev düşüyor. 


 

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde herkes için renkli bir dünya temellerini atmak umuduyla, Engelli bireylerimize destek olmayı toplumsal bir ödev olarak görüyor, sorumlu konumda olan ve kendilerini sorumlu gören tüm ilgili ve yetkililerin böyle bir toplumsal duyarlılıkla herkesin engellilerin yanında olacağını tüm kalbimle inanıyorum.

 

Her çalışmalarımızda yanımızda olan, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Sayın Zeki Dağ’a teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan kıymetli hemşerimiz ve İş kadını Sayın Asuman Saritac hep yanımızda olmuşlardır kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Uluslararası Diriliş Hareketi Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zafer Başkanımız bizleri yalnız bırakmadan programımıza katılmışlardır kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Başkan Murat Maskar, Bu düzenlendiğim pragmamıza katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum dedi. Tüm engelli vatandaşlarımıza en derin selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Devleti Aliyye Ocakları Malatya Şube Başkanı Mikail Koç, Bizler bugün burada, Akçadağder derneğiyle birlikte 15 Ekim Dünya Beyaz Baston görme engelliler günü programını düzenledik.

Başkan Mikail Koç, Bu düzenlendiğimiz programda bizleri yalnız bırakmayan her zaman yanımızda olan Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Sayın Zeki Dağ Başkanımıza teşekkür ediyorum, yine burada bizlerle birlikte olan STK Başkanlarımıza, misafirlerimiz ve tüm katılımcılarımıza bizleri yalnız bırakmadıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum, bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

Başkan Koç, Bugün burada birlik ve beraberliğin olduğunu gördük hep birlikte sevindik dedi. Programımıza katılım sağlayan İş kadını Sayın Asuman Saritac, Uluslararası Diriliş Hareketi Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zafer Başkanlarımız aramızdalar kendilerine hoş geldiniz ve sefalar getirdiniz diyorum. Bugün burada düzenlenmiş olduğumuz program da, emeği geçen Akçadağder genel başkanı Sayın Murat Maskar başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum, Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, bu anlamlı programımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —