-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,25% -0,07
-
GRAM ALTIN
6249,48% -2,71
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Bayramda Trenlerde 8 Bin 898 Kişilik Ek Kapasite Sağlanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak için yüksek hızlı (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde toplam 8 bin 898 kişilik ek kapasite sunacaklarını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak için yüksek hızlı (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde toplam 8 bin 898 kişilik ek kapasite sunacaklarını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında vatandaşların bayram tatilinde sevdiklerine güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için demir yollarında gerekli tüm planlamaların tamamlandığını belirtti.
Demir yolunun güvenli, çevreci ve konforlu yapısının tatil dönemlerinde en çok tercih edilen ulaşım seçeneklerinden biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Ramazan Bayramı’nda YHT, ana hat ve bölgesel trenlerimizde toplamda 8 bin 898 kişilik kapasite artışı sağlayacağız. Hem yüksek hızlı hem konvansiyonel tren hatlarımızda gerekli planlamaları tamamladık. Demir yolunda tatil yoğunluğuna hazırız." dedi.
Ankara-İstanbul YHT hattında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde ek seferler düzenleneceğini aktaran Uraloğlu, üç gün boyunca karşılıklı altı ek seferle 2 bin 898 kişinin daha YHT konforuyla sevdiklerine ulaşacağını belirtti. Ek YHT seferlerinin Ankara’dan saat 11.15’te, İstanbul’dan ise 17.45’te hareket edeceği ifade edildi.
Ana hat ve bölgesel trenlerde de kapasite artırılacak; 19-23 Mart tarihleri arasında toplam 100 vagon ilavesiyle 6 bin kişilik ek koltuk sağlanacak.
Bakan Uraloğlu, vagon ilavesi yapılacak tren seferlerini şöyle sıraladı:
"İzmir Mavi Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, 6 Eylül Ekspresi, 17 Eylül Ekspresi, Ankara Ekspresi, Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni ve Edirne-Halkalı Bölgesel Trenleri."
Konya Savunma Sanayisinde Türkiye Üçüncüsü
Malatya'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Gözaltı
Belediye Başkanı Geçit: Gençlik Projelerine Yenilerini Ekliyoruz
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak Sağlığı İhmal Edilmemeli
Malatya’nın Geleceğini Ortak Akıl Şekillendiriyor
Malatya'da Şap Alarmı: TİGEM İşletmesi Karantinaya Alındı
Mardin’de Karton Yüklü Tır Devrildi
İçişleri Bakanı Ağrı’da
Trump'tan İkiyüzlü Politika: Bir Yandan "Barış" Diyor, Diğer Yandan İran'a Saldırıyor
24 İlde DAİŞ Operasyonu: 88 Gözaltı
Türkiye İle İngiltere Arasında Eurofighter İçin Teknik Ve Lojistik Destek Anlaşması
“Her Gebeye Bir Ebe” Uygulamasıyla Anne Adaylarına Yakın Takip
Bakan Göktaş: Gençlere 10 Milyar 734 Milyon Lira Kredi Desteği Sağladık
Yalova’da İşçi Servisi Kaza Yaptı: 1 Ölü, 20 Yaralı
Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
Malatya'da 2 Araç Çarpıştı: 1 Yaralı
Kontrolden Çıkan Kamyonet Şarampole Yuvarlandı
Türkiye, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu Unutmadı: “Düz Yaşayacağız, Dik Duracağız”
Batman’da Silahlı Kavga: Yaralılar Var
Başkan Taşkın, Akpınar Çarşı Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu
Malatya’da Tek Tüberküloz Servisi Şifa Dağıtıyor
Mardin'de Devrilen Yolcu Minibüsünde 13 Kişi Yaralandı
Tüm Okullarda Yarın İlk Ders: "Finansal Okuryazarlık"
Borçlandırma İşlemleri İçin Son 3 Gün Uyarısı
Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
Siirt’te Ambulans Devrildi: Bir Yaralı
Kurtalan’da Gece Yarısı Ev Yangını
MİT Başkanı Kalın, HAMAS Heyetiyle Görüştü
Hakkari'de Eğitime Bir Gün Ara Verildi
18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma 3 Bant Bilardo Turnuvası Tamamlandı
Yükleniyor





