• BIST 100

    8820,81%-0,45
  • DOLAR

    34,20% 0,04
  • EURO

    37,28% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2948,72% 0,77
  • Ç. ALTIN

    4901,15% 0,93
battalgazi kırkgöz

Bayrampaşa’da eşi ve kızını silahla vurarak öldüren sanık hakim karşısında

Bayrampaşa’da eşi ve kızını silahla vurarak öldüren sanık hakim karşısında

GÜNDEM 16.10.2024 16:43:56 16 0
Bayrampaşa’da eşi ve kızını silahla vurarak öldüren sanık hakim karşısında
Bayrampaşa’da ayrı yaşadığı eşi ve kızını silahla vurarak öldürmekten tutuklanan sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan sanık, “Ayağına ateş edecektim ama beni görünce susmadı, yüzümü yan tarafa çevirerek birkaç el ateş ettim” dedi. Müşteki olan sanığın kızı ise, "Katilin idam edilmesini istiyorum. Benim anneme ve bize ne babalık, ne kocalık yaptı" şeklinde beyanda bulundu.
Bayrampaşa’da 30 Mayıs tarihinde ayrı yaşadığı eşi Nazime Şahin ve kızı Fatmanur Şahin’i silahla vurarak öldürmekten tutuklanan sanık Seydi Şahin, hakim karşısına çıktı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Seydi Şahin, maktul Nazime Şahin’in müşteki çocukları ile tarafların avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı. Fatma Şahin’in diğer müşteki kızı Emine Şahin ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

“Korkup telefonu kapatır, sesini keser, korkar, benim de öfkem diner diye düşündüm ama öyle olmadı”
Duruşmada savunma yapan sanık Şahin, eşiyle boşanma aşamasında olduklarını belirterek, "Kızımın isteği üzerine davayı geri çektim. Olay günü eşim, telefonda bana hakaret içeren ifadeler kullanarak konuştu. Biz tartıştık. Elim titriyordu sinirden, kızım da yanımızdaydı. 2018’de Suriyeli birinden aldığım tabancayla yanına gittim. Korkup telefonu kapatır, sesini keser, korkar, benim de öfkem diner diye düşündüm ama öyle olmadı. Ayağına ateş edecektim ama beni görünce susmadı, yüzümü yan tarafa çevirerek birkaç el ateş ettim. Oğlum iki sokak ötede oturuyordu, onun evine gittim ve durumu anlattım ve teslim olacağımı söyledim. Karakol amirine olayı anlattım ve teslim olacağımı söyledim. Karakol amirine olayı anlattım, belimdeki silahı teslim ettim. Karakoldaki hiçbir evrakı imzalamadım. Bir gece nezarethanede kaldım, ardından adliyeye sevk edildim. Sonrasında cezaevine girdim ve dört aydır tutukluyum. Olay anında kızım ve karım yan yana değildi. Küçük bir odadaydık olay olduğunda, orada ateş ettim” ifadelerini kullandı.

“Katilin idam edilmesini istiyorum”
Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanarak beyanda bulunan müşteki Emine Şahin ise, “Katilin idam edilmesini istiyorum. Benim anneme ve bize ne babalık, ne kocalık yaptı. O silahı İ. amcamdan aldı. Benim annemi sürekli silahla tehdit ediyordu. Benim kardeşimin kurşun izlerinden yüzü yok oldu. Benim annem bir gün bile gün yüzü görmedi. Konuştuklarının hepsi yalan. Benim kardeşim öğretmendi. Bizi annesiz bıraktı. Sinirden konuşamaz hale geldim. Hapisten çıkmasını istemiyorum. Sekiz kurşun nedir?” diye konuştu.
Müşteki avukatı, müştekilerin sanığın yanında beyan vermek istemediği gerekçesiyle sanığın salondan çıkarılmasını istedi. Bu talebi değerlendiren mahkeme, sanığı salondan çıkardıktan sonra müştekileri salona aldı.

“Annemle kavga ettiğini, kafasına vurduğunu ve ambulansı aramamı söyledi”
Nazime Şahin’in polis memuru olan oğlu A.Ş. de, “Olay günü nöbetteydim, uyuyacaktım. Saat 12.30 civarlarında zil çaldı. Kapıyı açtım ve şahsı gördüm. Çok soğukkanlıydı. İki defa kardeşimi aradım, açmadı. Şahıs bana Bayrampaşa Karakolunu sordu. Ne olduğunu sorduğumda, annemle kavga ettiğini, kafasına vurduğunu ve ambulansı aramamı söyledi. Eve gittim, cama vurdum, açan olmadı. Annemi, Fatmanur’u aradım açmadılar. Evin önüne polis aracı geldi. Evin kapısı kırıldı. Oradaki polislere sorduğumda ikisinin de öldüğünü söyledi” dedi.

“Babam hepimize hem fiziki, hem psikolojik şiddet uyguluyordu”
Nazime Şahin’in diğer oğlu müşteki Müslüm Şahin beyanında, “Olay günü ağabeyim aradı ve babamın karakola gittiğini söyledi. Babamı sakinleştirmesini söyledim. Annem deprem mağduru bir kadın, çok sağlıklı olmadığı için telefonları evde bırakıp hastaneye gittiklerini düşündüm. Ağabeyim öldüklerini söylediğinde kendimi kaybettim. Çok sağlıklı bir evlilikleri yoktu. Babam hepimize hem fiziki, hem psikolojik şiddet uyguluyordu. Ağabeyim 13-14 senedir polis. Bu şahıs, iki ayda bir, üç ayda bir bizi döver evden kovardı” ifadelerini kullandı.

“Annemden sonraki ikinci hedef bendim, beni çekiçle döverdi”
Müşteki Zeynep Şahin, “Annemi küçüklüğümden beri yüzü kanlı hatırlıyorum. Biz hep bu ortamda büyüdük. Annem hep bizim için, geçim derdinden dolayı katlanırdı. Anneme sürekli şiddet uyguluyordu. Oklavayla anneme vurdu, daha sonra oklavayı benim kafamda paramparça etti. Biz hiç eve gidemezdik, sokaklardaydık. Evde bize yaşama hakkı sunulmuyordu. Bir keresinde üç ay tek kaldık. Beni ses yapıyorum diye odaya kilitler, ses yapmamam için tehdit ederdi. Terasta intihar edecektim. Bu adam acı çektirmekten zevk alırdı. Annemden sonraki ikinci hedef bendim, beni çekiçle döverdi. Şikayetçi olmadık, çünkü annemize veya bize bir şey yapar diye korktuk. Annemi öldürdüğü silahı teröristlerle bağlantısı olan amcadan aldı” diye konuştu.

Sanık salona alınırken müştekiler oradan ayrıldı
Beyanda bulunan müşteki avukatı, sanığın ‘eşi kasten öldürme’ ve ‘alt soyu kasten öldürme’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ederek, kızını yanlışlıkla öldürdüğü hususunu kabul etmediklerini belirtti.
Savunma yapan sanık avukatı ise, müvekkilinin olay anına kadar kötü bir niyeti olmadığını, çocuğunu hedef alarak hareket etmediğini ve müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadan hareket ettiğini iddia etti.
Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık Şahin’in üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli delil bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Seydi Şahin’in tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Bayrampaşa’da 30 Mayıs’ta Fatma ve Nazime Şahin’in silahla vurularak öldürülmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sanık Seydi Şahin’in ifadesine yer verilen iddianamede, eşi ve kızını öldürdüğünü itiraf ettiği aktarıldı. Ölü muayene evrakına yer verilen iddianamede, Nazmiye Şahin’in sol yanağında ateşli silah yarası olduğu, Fatmanur Şahin’in ise yüzünde silahlı mermi yarası olduğu ve maktullerin baş kısımlarında silah yaralanması bulunduğu, sanığın yanında bulunan ruhsatsız silah ile ateş etmesi sonucu olay yerinde öldüklerinin tespit edildiği bilgisi yer aldı. Hazırlanan iddianamede, sanık Seydi Şahin hakkında ‘altsoydan akrabayı kasten öldürmek’, ‘eşi kasten öldürmek’ ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda takla atan otomobil sürüklendi: 4 yaralı

Aksaray’da müstakil ev alev alev yandı

Manisa CBÜ eğitim öğretime törenle açılış yaptı

Manisa’da Gıda Günü etkinliği

Vali Coşkun, OSB Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi

8 yaşındaki çocuğun okul dönüşünde feci ölümü

BAKA desteğiyle e-ticaret ve mikro ihracat eğitimi gerçekleştirildi

Başkan Zeyrek Spilkent için müjdeyi verdi: “36 aydan önce bitecek”

Kemal Kılıçdaroğlu’na zorla getirilme kararı

Türkiye’nin patates ambarlarından Ahlat’ta hasat başladı

Bodrum’da doktorun darp edilmesiyle ilgili dava başladı

Manisa Emniyeti’nden otobüslere ve okul servislerine denetim

Başkan Zeyrek: "Manisa’da bir buçuk milyon kişi olarak biz büyük bir aileyiz"

İlkokul öğrencileri aldıkları gıda eğitimleriyle bilinçlendi

Esenyurt’ta "Mahalle Buluşmaları" Selahaddin Eyyübi’de start verdi

Manisa’da 92 yaşındaki Kore gazisine son görev

Tunceli’de 2 gün sürecek ’Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli’ sempozyumu başladı

Hisarcık’ta orman yangını

Kapının üzerinden atlamak isteyen çocuğun koluna demir saplandı

Afyonkarahisar’da müftülük personeli toplandı

Restoran sahibini bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Tokat’ta pazar yerleri denetlendi

Muğla’da Güvenlik Güçlerine 114 yeni araç teslim edildi

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak: “Yasal sorumluluklar yerine getirilmiştir”

Elazığ’da 16 ağır hasarlı bina tespit edildi

Öğrencileri taşıyan minibüs ile tır çarpıştı: 12’si öğrenci 13 yaralı

Bakan Yerlikaya: “3 İHA ile 1 insanlı keşif uçağımız çalışmalarına devam ediyor”

Almanya Başbakanı Scholz’den İsrail’e silah tedariki sözü

29 Ekim coşkusu Denizli’de 9 gün sürecek

Gezici Kütüphane’den 12 bin kişiye hizmet

Yükleniyor

Irak'ta ABD Askerlerinin Bulunduğu Üsse Roketli Saldırı

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Yeşilyurtspor 4 Viranşehirspor 2

Yeni Malatyaspor’da Başkanlığa Şahin Altunok Seçildi

Yeni Malatyaspor’da Olaylı Kongre

UEFA Uluslar Ligi: Türkiye: 1 - Karadağ: 0

Ahmet Özköse ; Yeni Malatyaspor’u Düşürmek İçin Değil Ayağa Kaldırmak İçin Adayım

Galatasaray 3-3 Kasımpaşa

Fenerbahçe 2 - 1 Unıon Saınt Gılloıse

İzmir Taekwondo Poomse İl Şampiyonası Tamamlandı

Turgut Özal Karakucak Güreşleri 6 Ekim’de Yapılacak

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

Malatya'da 5.9 Büyüklüğünde Deprem

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantıları Sona Erdi

Battalgazi’de Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Etkinliği

Nurullah Genç, Battalgazi’de Gençlerle Buluştu

Başkan Kılıç ; Bizim Önceliğimiz Diye Bir Lüksümüz Yoktur

Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Okullararası Atık Pil Toplama’ Yarışması

Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında “Kırsal Konutlarda Altyapı ve Üstyapı Değerlendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Moral Etkinliği

Başkan Geçit’ten Konteyner Kentlerde Kalan Futbol Tutkunu Gençlere Müjde:

Yeşilyurt Belediyesi, 15 Yeni İş Makinasıyla Araç Filosunu Güçlendirdi

Erdoğan'dan Sosyal Medya Uyarısı!

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara’da

ABD ve Batı Ne Yazık Ki İsrail'in Esiri Olmuş

Bakan Yerlikaya: "Edirne’de kişilere karşı suç olaylarında yüzde 12,2 düşüş var”

CHP’li Yazgan: ‘Yerel Basın Demokrasinin Can Damarı’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Filistin’in kahraman halkına başsağlığı diliyorum"

CHP Genel Başkanı Özel, Malatya’da Partililerle Buluştu

CHP Liderinden Malatya’da Konteyner Kent Ziyareti

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1