Tarih: 24.09.2024 13:11

Bilsem’den "Yer Altından Yer Üstüne, Geçmişten Günümüze Zonguldak" projesi

Facebook Twitter Linked-in

Prof. Dr Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Yer Altından Yer Üstüne, Geçmişten Günümüze Zonguldak” adlı proje 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında 30 öğrencinin ve alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla Zonguldak il sınırları içerisinde gerçekleştirilecek.
2024-2025 eğitim öğretim yılında Zonguldak’taki tek TÜBİTAK 4004 olan bu projede genel amacın Zonguldak’ı öğrencilere bütün değerleriyle tanıtmak, bu tanıtımı yaparken öğrencilerin yaparak ve yaşayarak etkinliklere katılmalarını sağlamak olduğu ifade edildi. Öğrencilerin kültürel, doğal, jeolojik, endüstriyel miras kavramlarını öğrenmeleri ve bu mirasların gelecek kuşaklara aktarılması için korunması gereken değerler olduğunun farkına varmaları hedefleniyor. Öğrenciler karayolu, tarihi demiryolu ve deniz yoluyla Merkez ilçe, Çaycuma, Filyos, Devrek ve Ereğli’deki coğrafi, jeolojik ve turistik alanları ziyaret edecek, kültürel değerleri yerinde deneyimleyerek keşfedecek.
Beş gün sürecek projenin kapanış töreni, 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 15.30’da Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi Uygulama Atölyesi’nde yapılacak.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —