-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
50,89% -0,06
-
GRAM ALTIN
7286,27% -0,67
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da katıldığı iftar programında deprem sonrası şehirde yaşanan nüfus kaybına dikkat çekerek, göç eden vatandaşların yeniden kente kazandırılması gerektiğini söyledi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da katıldığı iftar programında deprem sonrası şehirde yaşanan nüfus kaybına dikkat çekerek, göç eden vatandaşların yeniden kente kazandırılması gerektiğini söyledi. Destici, Malatya’nın yeniden güçlenmesi için esnafın desteklenmesi, üretimin artırılması ve şehrin ekonomik yapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da yaptığı konuşmada deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine dikkat çekerek esnafın iş yeri taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da yaptığı konuşmada deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine dikkat çekerek esnafın iş yeri taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.
BBP Malatya İl Başkanlığı tarafından Nikah Sarayında gerçekleştirilen iftar programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı konuşmada deprem sonrası şehirde yürütülen çalışmalar, esnafın talepleri ve Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Malatya’nın hem nüfus hem de ekonomik anlamda önemli kayıplar yaşadığını ifade eden Destici, şehrin yeniden güçlenmesi için üretimden tarıma, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda ortak akıl ve istişare ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Malatya deprem sonrası ciddi nüfus kaybı yaşadı

Konuşmasında 2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Malatya başta olmak üzere birçok ili derinden etkilediğini belirten Destici, 6 Şubat 2023’te yaşanan felaketin ardından şehirde ciddi bir nüfus hareketliliği yaşandığını ifade etti.
Depremin ardından Malatya’dan on binlerce kişinin farklı şehirlere göç ettiğini belirten Destici, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yanı sıra yüz binin üzerinde insanın Malatya’dan ayrıldığını biliyoruz. Hâlen nüfus kaydı Malatya’da olmasına rağmen başka şehirlerde yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var” dedi.
Konutlar teslim edildi, esnafın talepleri takip edilecek
Deprem sonrası devletin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Destici, başta Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların yerel yönetimlerle birlikte önemli bir süreci yönettiğini söyledi.
Destici, “Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla gece gündüz çalışarak üç yıl dolmadan yüz binlerce konutu teslim etti. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde özellikle esnafların iş yerleri konusunda bazı talepler dile getirdiğini belirten Destici, deprem öncesinde hangi noktada ve hangi büyüklükte iş yerleri varsa aynı şekilde teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.
Destici, “Depremden önce hangi noktada ve kaç metrekare dükkâna sahiplerse yine o noktada veya en yakın noktada, bir santim dahi eksik olmadan iş yerlerini talep etmeleri en doğal haklarıdır. Bu taleplerin takipçisi olacağız ve sonuçlanana kadar süreci izlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Malatya’nın yeniden güçlenmesi için ortak akıl vurgusu
Malatya’nın yeniden güçlü bir şehir haline gelmesi için tüm kesimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Destici, şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, sanayiciler ve üreticilerle yapılacak istişarenin önemine dikkat çekti.
Destici, Malatya’nın yeniden ayağa kalkmasının sadece fiziki yeniden yapılanmayla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Malatya’yı daha güvenli, huzurlu ve insanların refah içinde yaşadığı bir şehir haline getirmek zorundayız. Bunun yolu da sanayiciyi, üreticiyi ve çiftçiyi desteklemekten geçiyor. Aynı zamanda eğitim ve sağlık alanında da yatırımların güçlendirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Malatya’yı yeniden bölgenin yıldızı haline getirebiliriz.”
Kayısı Malatya’nın en önemli değeri
Malatya ekonomisinin en önemli unsurlarından birinin kayısı olduğunu hatırlatan Destici, şehir denildiğinde hem Türkiye’de hem de dünyada ilk akla gelen ürünün kayısı olduğunu söyledi.
Ancak geçtiğimiz yıl yaşanan don olaylarının üretimi olumsuz etkilediğini belirten Destici, “Maalesef geçtiğimiz yıl don nedeniyle kayısı üretiminde ciddi zarar yaşandı. Ağaçlar büyük ölçüde etkilendi. Çiftçilikle uğraşan biri olarak bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum” dedi.
Yeni sezona ilişkin temennilerini de dile getiren Destici, “İnşallah bu yıl bereketli bir sezon olur. Cenab-ı Hak ağaçlarımızı don ve benzeri afetlerden korur, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yüzü güler” ifadelerini kullandı.
Alternatif ürün önerisi
Kayısının Malatya için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Destici, buna rağmen tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılması gerektiğini dile getirdi.
Destici, Malatya’nın sadece tek bir ürüne bağlı kalmasının risk oluşturabileceğini belirterek alternatif ürünlerin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“Kayısı bizim en önemli değerimizdir ve mutlaka korunmalıdır. Ancak Malatya’nın sadece tek bir ürüne bağlı kalması risk oluşturabilir. Bu nedenle iklim şartlarına uygun, geç çiçek açan ve don riskinden daha az etkilenen alternatif ürünler üzerinde de çalışılmalıdır” diyen Destici, bu konuda kararın ilgili kurumlar ve üreticilerin ortak değerlendirmesiyle verilmesi gerektiğini ifade etti.
12 Mart muhtırasına tepki
Konuşmasında Türkiye’nin demokrasi geçmişine de değinen Destici, 12 Mart’ın yıl dönümüne dikkat çekerek 12 Mart Muhtırasının sivil siyasete ve milli iradeye yönelik bir müdahale olduğunu söyledi.
Büyük Birlik Partisi’nin siyasi geleneği gereği tüm darbelere karşı olduğunu vurgulayan Destici, “Kim tarafından yapılırsa yapılsın ve kime karşı yapılırsa yapılsın darbelerin tamamına karşıyız” dedi.
Destici, bu kapsamda 27 Mayıs Darbesi, 12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Süreci, 27 Nisan e-Muhtırası ve 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi tüm demokrasi dışı müdahaleleri kınadıklarını ifade etti.
Destici, Türkiye’de demokrasi dışı girişimlere hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, herkesin sandıktan çıkan milli iradeye.


İzmir’de Çöpe Atılan APP Plakalar Dikkat Çekti
Malatya'da Çatı Yangını
Malatya Meslek Lisesinin Yeniden İnşası İçin İmzalar Atıldı
Bitlis’te Yolcu Otobüsünde 4 Kilo Skunk Ele Geçirildi
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
İstanbul'da 2 Katlı İş Yerinde Çıkan Yangın Söndürüldü
Türkiye Genç Seçmen Endeksi Hayata Geçiyor
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı
Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Paris’te Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski İle Görüştü
Eskişehir’de Oto Hırsızlığı Operasyonu: 11 Gözaltı
İngiliz Savaş Gemisi Doğu Akdeniz'e Doğru Yola Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi İle Görüştü
Mardin’de Sopalı Kavga Kamerada: 1 Yaralı
'Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da İlk Defa Açıldı
Malatya'da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
Dünya Kadınlar Günü Programında Uluslararası Katılım
Battalgazi’de Yol Çalışmaları Sürüyor
Duruşma Görüntülerini Paylaşanlar Hakkında Soruşturma
Antalya'da Göçmen Botunda Facia: 14 Ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Savaşın Etkili Olduğu Bölgelerde Teyakkuzda
Niğde'de Doğal Gaz Patlamasında Yaralı Sayısı 16'ya Yükseldi
Çat Belediyesi’nden Kurtuluş Yıldönümünde Anlamlı İftar Programı
Kick Boksta Madalya Yağmuru
Türkiye, KKTC'ye 6 Adet F-16 Konuşlandıracak
Orta Doğu'da Devam Eden Riskler Nedeniyle Uçuş İptalleri Uzatıldı
Malatya Çarşı Merkezinde Altyapı Tamamlandı, Asfalt Çalışmaları Başladı
Malatya'da Babasını Öldüren Genç Gözaltına Alındı
Yükleniyor






