Fatih’te 3 katlı metruk bina çöktü: 1 yaralı

Fatih’te 3 katlı metruk bina çöktü: 1 yaralı

GÜNDEM 13.09.2024 03:26:01 106 0
Fatih’te 3 katlı metruk bina çöktü: 1 yaralı
İstanbul Fatih’te 3 katlı metruk binada akşam saatlerinde çökme meydana geldi. O esnada çöken binanın yanından geçen 1 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri çöken binanın çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.
Olay, Fatih’in Zeyrek Mahallesi Büyükkaraman Caddesi’nde yer alan 3 katlı metruk bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre saat 23.00 sıralarında çökme nedeniyle yaşanan olay sırasında caddeden geçmekte olan bir şahıs yaralandı. Şans eseri can kaybı yaşanmayan olayda metruk binanın giriş katında kuaför dükkanı işletmecisi olan Adnan Işık binanın yıkılacağını anlayınca son anda binadan kaçarak enkaz altında kalmaktan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sırasında hassas burunlu K9 köpeği ve cihazlarla göçükte arama çalışması yapıldı. Enkazın çevresi zabıta ekipleri tarafından demir bariyerlerle kapatıldı. Çöken metruk binanın bitişiğinde bulunan 4 katlı apartman binası tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.
Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Yıkılmış yeniden yapılan bir bina kazısı vardı. Yanında da eski tarihi bir bina vardı. Muhtemelen bu kazıdan da etkilenen bu tarihi tescilli bina, üst katları boş alt katında bir berber esnafımız vardı. Bu binada bir çökme meydana geldi. Biz de buraya kadar geldik, incelemeleri yaptık. Şu anda itfaiyemiz ve AFAD’ımız incelemeleri yaptı. Yoldan geçen bir vatandaşımızın üzerine birkaç parça taş düştü ama ayakta şu anda hastanede tedavi görüyor. Allah’a şükür hayatı bir tehlike olmadığı söyleniyor. İçeride de yapılan aramalarda İnşallah herhangi bir can kaybı olmadan atlatılmış olacak. Yandaki yine tarihi bir bina, burası tarihi binaların olduğu bir yer. Tedbiren o binayı da boşaltıyoruz şimdi. Kapıyı açan kimse yok ama itfaiye üst kattan giriyor ki içeride uyuyan olur bir şey olur. Yandaki bina çökecek gibi durmuyor ama olur ki bu akşam bir deprem olabilir, Allah göstermesin o zaman bu binada çökmüş olur. O yüzden tedbiren boşaltmak durumundayız." açıklamasında bulundu.
Yıkılan binanın alt katında kuaför işletmecisi olan Adnan Işık, “Bugün çatırtı sesi geldi. Ses gelince ben binanın çökeceğini anlayıp kaçtım. Orada kiracıyız, birazdan mal sahibi de gelecek. Berber dükkânıydı. Dışarı kaçtım. Biraz ayağım burkuldu ama önemli değil. Başka bir şeyim yok. Yan tarafta inşaat vardı. O inşaatın temelinden dolayı oldu. İnşaatın temeli çok kazıldı ondan oldu. İnşaat sahibi, yarın beton dökülecek dedi. Yarına kalmadan gitti.” dedi.
Olayın şahitlerinden Muzaffer Çelen, “Bina meyilliydi. Zaten hafif çatlaklık vardı. Eve giderken Adnan’a burada fazla durma bu bina çöker, dedim. Öyle şakalaştık. Eve gittim. Yarım saat sonra telefon geldi. Bina çöktü dediler. Bizim binada bir şey yok Allah’tan. 1 yaralı varmış. Ben tanımıyorum. Yoldan geçen bir arkadaşmış. Hafif yaralanmış. Binanın yan tarafında temel kazdılar. Temel kazıldığı için bina boşa çıktı yıkıldı. Yıkılmasın diye istinat duvarı yapılıyordu ama dayanamadı yapılana kadar." şeklinde konuştu.
Binada yaşanan çökme sonrası park halindeki aracı zarar gören Besim Ertaş, ”İşten geldim. Buraya park ettim. Eve gittim. 10 dakika sonra telefon geldi. Binanın yıkıldığını söylediler. Benim arabamın sol tarafı hasar gördü. Fotoğraflarını çektirdim. Sonra arabayı oradan çektim. Buranın yıkılacağı belliydi. Burası boş olduğu için çektim. Ben oraya çektiğim anda bile yıkılabilirdi. Allah’tan bina yan tarafa doğru yıkılmış. Caddeye doğru yıkılsa arabaların içinde bile olsak ölebilirdik. Yan tarafında temel kazısı yapılmıştı. Ben evvelsi gün orayı kazanlara bu bina tehlikeli, her an yıkılabilir diye söyledim. Altını kazdınız. Bir önlem alın en azından. Bir şey olmaz dediler bana. 10 dakika önce orada olsam arabanın içinde bulunacaktım.” dedi.
Zabıta ekipleri bölgede güvenlik amaçlı bekleyişini sürdürüyor.

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: 18 Ölü, 29 Yaralı

ABD'de Küçük Uçak Otoparka Çakıldı

Güney Sudan'da Helikoptere Saldırı: 1 General İle 27 Asker Öldü

Hindistan'da Otobüs İle Kamyon Çarpıştı: 3 Ölü, 20 Yaralı

Pakistan'da Bombalı Saldırı, Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

ABD, Ukrayna enerji şebekesinin restorasyonuna verdiği desteği sonlandırdı

La Reunion Adası'nı Garance Kasırgası vurdu: 4 ölü

Rusya: Zelenskiy'nin Washington ziyareti tam bir başarısızlık

İşgalciler, Ramazan’ın ilk gününde Batı Şeria’da 11 evi yıktı

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze'de ateşkesin devam etmesi çağrısı

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

İstanbul'da DHKP-C Operasyonu: Belediye Çalışanlarına Gözaltı

Silah Kaçakçılarına Operasyon: 353 Tabanca Ele Geçirildi

Kamyonet Elektrik Direğine Çarptı

Servis Minibüsü Dereye Uçtu

Kayseri'de 2,5 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Düğünde Havaya Ateş Açan 4 Şüpheliye Para Cezası

Adıyaman'da Uyuşturucu Operasyonu: 12 Gözaltı

Mardin'de At Ve Eşek Kesimi: Şüpheli Gözaltında

Şırnak'ta Asayiş Operasyonları: 49 Gözaltı

Samsun'da Sahte Altın Operasyonu: 1 Tutuklama

Başkan Geçit, ‘İlk Orucum İlk İftarım’ Etkinliğinde Çocuklarla Buluştu

“Toplumun Her Alanında Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Vali Seddar Yavuz, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında Bir Araya Geldi

Hanımefendi Selda Yavuz Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Konteyner Kentte Ramazan Coşkusu

Battalgazi'de Fırınlara Yoğun Denetim

Başkan Geçit’in Taziye Evi Projesine, Milletvekili Ağbaba’dan Tam Destek!

Battalgazi’ye Yeni Nefes: Çarşıbaşı Rekreasyon Alanında Sona Doğru

Yeşilyurt Belediyesi ‘Erdem Okulları’ Öğrencilerinin Ramazan Ayı Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Başkan Yalçın Sami Eri Sert Dille Eleştirdi

CHP İstanbul İl Kongresi’ne Soruşturma Başlatıldı

Batman Milletvekili Ramanlı'dan Ramazan mesajı

Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de

Hür Gençlik Ramazan vesilesiyle camilerde lokum ikramında bulundu

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Ramazan ayı mesajı

Alpaya: Ramazan ayının Müslümanların sıkıntılarından kurtuluşlarına vesile olmasını diliyoruz

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru : İlçemı̇zdeki konut krı̇zı̇ne acı̇l çözüm bulunmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Ramazan-ı Şerif mesajı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı ve Kadın Kolları'ndan Ramazan ayı tebrik mesajı

HÜDA PAR’dan 28 Şubat açıklaması: Mağduriyetler devam ediyor!

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: 18 Ölü, 29 Yaralı

İstanbul'da DHKP-C Operasyonu: Belediye Çalışanlarına Gözaltı

Silah Kaçakçılarına Operasyon: 353 Tabanca Ele Geçirildi

Altın Fiyatlarında Son Durum

Kamyonet Elektrik Direğine Çarptı

Servis Minibüsü Dereye Uçtu

Kayseri'de 2,5 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Başkan Geçit, ‘İlk Orucum İlk İftarım’ Etkinliğinde Çocuklarla Buluştu

“Toplumun Her Alanında Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Düğünde Havaya Ateş Açan 4 Şüpheliye Para Cezası

Adıyaman'da Uyuşturucu Operasyonu: 12 Gözaltı

Mardin'de At Ve Eşek Kesimi: Şüpheli Gözaltında

Şırnak'ta Asayiş Operasyonları: 49 Gözaltı

Samsun'da Sahte Altın Operasyonu: 1 Tutuklama

Çakar Lamba Kullanımına 140 Bin Lira Ceza

Türkiye Taekwondo Şampiyonası Tamamlandı

Vali Seddar Yavuz, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında Bir Araya Geldi

Hanımefendi Selda Yavuz Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Konteyner Kentte Ramazan Coşkusu

Battalgazi'de Fırınlara Yoğun Denetim

Başkan Geçit’in Taziye Evi Projesine, Milletvekili Ağbaba’dan Tam Destek!

Hızlı Tren Şantiyesinde Kaya Düşmesi: 1 Ölü, 1 Yaralı

ABD'de Küçük Uçak Otoparka Çakıldı

Bakan Fidan'dan Suriye Ve Filistin Mesajı

Tokat'ta Trafik Kazası: 1 Ölü

4.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali İçin Başvurular Başladı

Emeklilere Bayram İkramiyesi Zammı Yolda!

Emniyet Duyurdu: O Yollar Trafiğe Kapatılacak

Otomobilin Devrildiği Kazada 6 Kişi Yaralandı

İzinsiz Kazı Yapan 2 Kişi Gözaltına Alındı

Yükleniyor