• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Görmez: Söz söyleme dönemi bitti, artık eylem zamanıdır

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, "Sayın Cumhurbaşkanı Filistin'in ana sözcüsü oldu ve sözleri güçlüydü. Ancak sözler dönemi bitti ve bugün sizin gibi büyük bir mirasın sahiplerine yakışır bir eylem günüdür." dedi.

GÜNDEM 13.04.2025 10:08:30 150 0
Görmez: Söz söyleme dönemi bitti, artık eylem zamanıdır

Kudüs ve Filistin Komisyonu ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği tarafından organize edilen "Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" başlığı ile "Birinci Türkiye Âlimler Konferansı" dünyanın birçok ülkesinde ilmi heyet temsilcilerinin katılımı ile İstanbul'da devam ediyor.

"Herkes olan biteni görmesine rağmen bu haykırışa hiç kimse cevap vermiyor"

Konferansta bir konuşma gerçekleştiren İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, "Bugün söyleyeceklerimin bir açılış konuşması veya hoş bir hutbe olmadığını biliyorum. Ancak kalbimdekileri söyleyeceğim, çünkü dilim tutuldu, artık iltifat etmeye takatim kalmadı ve kardeşlerimizin kanı her dakika, her saniye akıyor. Bu, İstanbul minarelerinden yükselen acı dolu bir çığlık ve savaşçılarından bir uyarı haykırışı. Aslında utanıyorum… Bugün konuşmak istemiyordum çünkü utanıyorum, Susturulmuş bir dünyada nasıl konuşabilirim ki… Yaşlıların gözlerimizin önünde sandalyelerinde yakıldığı, bombaların şiddetinden cesetlerin havada uçuştuğu ve katliamın 18 ay boyunca hesapsız ve denetimsiz devam ettiği bir dünyada herkes olan biteni görmesine rağmen bu haykırışa hiç kimse cevap vermiyor. Aksine her gün hendeklerde müminlere yapılanlara şahitlik ediyorlar… Kahroldu o hendek sahipleri, o tutuşturulmuş ateşin sahipleri… O ateşin başında oturmuş, müminlere yaptıklarını seyrediyorlardı. Onlardan, sadece Aziz ve Hamid olan Allah'a iman ettikleri için intikam aldılar." diye konuştu.

Gazze hakkında bazı âlimlerin tutarsız fetvalarına sitem

İslam ümmetine ve İslam dünyasına hitap etmekten utandığını bir kez daha vurgulayarak konuşmasını sürdüren Görmez, "Gazze, birleşik bir İslam dünyasının gerçekte var olmadığını, aksine sadece dar ve acil çıkarlarına bakan zayıf bir dağınıklık olduğunu ortaya koydu. Kendimi âlimler arasında saymaktan da utanıyorum. Sadece âlimlerin, acizlerin safında durması nedeniyle utanıyorum. Keşke sadece böyle olsalardı. Aksine bazıları fetva saflarına girip onu severek yapıyor, biri fetva verip Gazze mücahitlerinin sapkın olduğunu söylüyor. Gazze halkının sözlerinden utanmadan fetva veriyor, sonra özür diliyor. Diğeri ise krallar ve liderler tarafından ucuz paralara satın alınıyor ve sadece var olma haklarını savundukları için Gazze halkının satıldığını belirten fetvalar veriyor. Bir başkası ise mücahitlerin kendilerini savunmadan önce âlimlere ve hükümetlere danışmaları gerektiğini iddia ediyor, hakkı batılla karıştırıyor ve batılı destekliyor, Kur'an ayetlerini tahrif ediyor ve yaptıkları şeylere rağmen düşmanla yapılan anlaşmalara saygı gösterilmesini istiyor. Bir başkası ise Allah'ın evinden çıkıp Gazze hakkında konuşmanın fitne olduğunu, Müslümanların konuşmaması ve bunu liderlere ve başkanlara bırakması gerektiğini söylüyor." diye konuştu.

"Ne zamandan beri vehmedilen ulusal çıkar, dini çıkardan daha üstün oldu?"

 Görmez, "Allah'tan başka güç ve kudret yoktur. Daha da kötüsü, birçok uluslararası ve İslami kurum, Allah'ın sınırlarını Sykes-Picot sınırlarıyla belirliyor. Sanki bu sınırlar dinin, fıkhın ve şeriatın aslıymış gibi, haramı helal, vacibi haram yapıyorlar. Bir harita üzerindeki çizgi bizi ne zamandan beri her yerdeki Müslüman kardeşlerimizi savunmaktan alıkoyuyor? Ne zamandan beri vehmedilen ulusal çıkar, dini çıkardan daha üstün oldu? Halklar hükümetleri suçluyor, hükümetler başka ülkeleri suçluyor, diğer ülkeler ise Gazze'deki kardeşlerimizin anlamsız olduğunu kanıtladığı uluslararası kuruluşları suçluyor. Yaralı oğlunun yanında acı çeken bir kadın, bir lidere hitap ederek, 'lütfen Gazze'deki savaşı durdurun!' diyor. O da yanındaki yabancı lidere söylüyor. Böylece Gazze'ye yiyecek, içecek ve ilaç sokmuyorlar. Biz ise kendimiz hariç herkesi suçluyoruz. Yaptığımız toplantı, bildiri ve yürüyüşlerle görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Oysa Allah'a yemin ederim ki gerçekten hiçbir şey yapmadık." şeklinde konuştu.

"Söz söyleme dönemi bitti, eylem zamanıdır"

Hükümet yetkililerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Türkiye halkına seslenen Görmez,  son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili ülkem Türkiye'ye, başkanına, hükümetine, kurumlarına ve halkına bir mesajım var.  Siz büyük bir mirasın sahibisiniz. Sadece İslam devletinin bayrağı sizin elinizden düştü ve bir daha yükselmedi. Mescid-i Aksa sizin gözlerinizin ve yönetiminizin altında işgal edildi ve Filistin sizin devletiniz altında parçalandı, bu nedenle siyasi, askeri ve insani sorumluluğunuz diğer ülkeler gibi değil, Mısır, Ürdün, Suriye ve diğerleri gibi değil. Bugün Filistin'de olanlar, 100 yıl önceki yenilginizin sonucudur. Bazı ülkeler Filistin davasından kaçsa da siz bunu yapamazsınız. Savunmada kusur etmediğinize şahidiz ve Sayın Cumhurbaşkanı Filistin'in ana sözcüsü oldu ve sözleri güçlüydü. Ancak sözler dönemi bitti ve bugün sizin gibi büyük bir mirasın sahiplerine yakışır bir eylem günüdür. Allah'ın huzurunda cevabımızı hazırlayalım. Çünkü bize 'halkınız katledilirken ne yapıyordunuz?' diye soracak. Dolarla, Amerikan gümrükleriyle, yaşam refahıyla, yaşam standardıyla ve emlak fiyatlarının yükselmesiyle mi meşguldünüz? Ey iki milyarlık ümmet, neredeydiniz? Diye soracak. Allah'tan insanlığı bu büyük zulümden kurtarmasını, ümmeti zillet ve yardımsızlıktan kurtarmasını, Gazze'deki kardeşlerimizi devam eden katliamdan kurtarmasını, onları güçlendirmesini ve onlara yardım etmesini diliyorum." (İLKHA)

Haber Kaynak : ILKHA

“Sizin Laiklik Anlayışını Bu mu ?”

Salih Karademir Şire Pazarı’nda Konuştu: 800 Esnaf Ne Olacak?

İhtiyaç Sahiplerine Ulaşan Dijital Köprü: Yeşilyurt Sosyal Yardım Platformu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi

Geleceğin Mühendislerinden Kıyasıya Duvar Örme Yarışması

Altın, Ekim Ayından Bu Yana En Yüksek Seviyesine Çıktı

Yükseköğretim İçin Geldiler, Ülkeler Arası Köprüler Kuruyorlar

Dijital İkiz Atölyeleri Projesi İstanbul’da Resmen Başladı

"Bıçak Parası" Soruşturmasında Profesör Tutuklandı

Aslantaşlar Yerinde Kalacak: Taşıma Kararı İptal Edildi

Malatya’da Spor Tesislerinde Güvenlik ve Hizmet Standartları Masaya Yatırıldı

MHP’nin Emektar İsmi Mehmet Erdem Vefat Etti

Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı

MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı

Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 29 İlde 345 Gözaltı

"Koyunoğlu ve Çukurdere Mahallelerinde Başkanlar Vatandaşların Taleplerini Dinledi"

Zor Kışa Karşı Tam Teçhizat: Çat Belediyesi Önlemleri Aldı

Jandarma, KADES İçin Sahada Bilgilendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Başkan Geçit, Hayırseverleri “Teşekkür Buluşmasında” Ağırladı

Malatya’da Yürek Isıtan Dayanışma: Hüseyin Amca’ya Seferberlik

Haber Alınamayınca Polis Eve Girdi, Cansız Bedeniyle Karşılaşıldı

Amatör Spor Kulüpleri Tesisi'nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Öz Elif Sitesi Soruşturmasında Usulsüzlük Şüphesi: Mahkeme Islak İmzalı Raporları Yeniden İstedi

Başkan Er: "Malatya'mız Hızlı Bir Şekilde Ayağa Kalkıyor"

Ağılbaşı’ndaki Hak Sahipliği Sorunu Çözülüyor

“Hizmet Masa Başında Değil, Sahada Yapılır”

Malatya’da Şok İddia! Akran Zorbalığına Uğrayan Öğrenci İntihara Kalkıştı

Malatya Voleybolunun Acı Günü: Habil Demiralp Hayatını Kaybetti

Geleceğin Mühendisleri Sahne Aldı: Milli Teknoloji Sergisi Açıldı

Yükleniyor

İHA'sı Görev Sırasında Sarı Deniz'e Düştü

Trump, Pazartesi Günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara İle Görüşecek

Suriye Devlet Başkanı Şara’dan Rusya'ya İlk Ziyaret

Trump Demokratları Suçlamıştı

ABD’nin 20 Maddelik Gazze Planı

Geri Adım Attı!

Tam 2 Bin 890 Metre Uzunluğunda

"Hiç Görmediğim Kadar İyi Niyet Ve Heyecan Var"

Trump’tan Flaş Karar!

BM’de Duyurdu!

Ceviz Kabuğundan Bilim Doğdu: Malatya Dünyaya Yeşil Yol Açtı

Şırnak’ta 116 öğrenci teknolojiyle buluştu

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi

Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı

Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 29 İlde 345 Gözaltı

Haber Alınamayınca Polis Eve Girdi, Cansız Bedeniyle Karşılaşıldı

Yeşilyurt’ta Narkotik Operasyonu: Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Malatya’da Beş Ayrı Trafik Kazası KGYS Kameralarına Yansıdı

Malatya Dahil 22 İlde DEAŞ'a Darbe; 92 Şüpheli Yakalandı

TOKİ İnşaatında İş Kazası: Genç İşçi Çatıdan Düştü

Driftin Bedeli Ağır Oldu: Sürücüye Yüklü Ceza, Araca Men Cezası

Feci Kazada Aynı Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Salih Karademir Şire Pazarı’nda Konuştu: 800 Esnaf Ne Olacak?

İhtiyaç Sahiplerine Ulaşan Dijital Köprü: Yeşilyurt Sosyal Yardım Platformu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Geleceğin Mühendislerinden Kıyasıya Duvar Örme Yarışması

MHP’nin Emektar İsmi Mehmet Erdem Vefat Etti

MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı

"Koyunoğlu ve Çukurdere Mahallelerinde Başkanlar Vatandaşların Taleplerini Dinledi"

Başkan Geçit, Hayırseverleri “Teşekkür Buluşmasında” Ağırladı

Malatya’da Yürek Isıtan Dayanışma: Hüseyin Amca’ya Seferberlik

Amatör Spor Kulüpleri Tesisi'nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

CHP’nin Yeni Dönemi Anıtkabir Ziyaretiyle Başladı

TBMM ve Özbek Meclisi Başkanlarından Dostluk Mesajları Buhara’da Verildi

BBP Yalova'da Gücünü Gösterdi: "Yalova, Marmara'nın Nefes Alan Şehri Olacak"

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın Petrol Şehrine Dönüşeceği Sürece Doğru Giriyoruz

Erdoğan: “Ülkemizdeki Konteynerlerin Gazze’ye Sevki Sahada Ciddi Bir Rahatlama Sağlayacaktır”

Erdoğan, Erhürman'ı Tebrik Etti

CHP'den Gazeteciye Çirkin Saldırı!

Türkiye İle Güney Afrika Arasında 4 Anlaşma İmzalandı

CHP’de Demokrasi İsyanı

Bedelinin Ağır Olacağını Aslında İsrail De Biliyor"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8