• BIST 100

    9341,43%0,81
  • DOLAR

    38,10% -0,06
  • EURO

    43,53% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4078,86% -0,48
  • Ç. ALTIN

    6594,77% 0,20

Görmez: Söz söyleme dönemi bitti, artık eylem zamanıdır

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, "Sayın Cumhurbaşkanı Filistin'in ana sözcüsü oldu ve sözleri güçlüydü. Ancak sözler dönemi bitti ve bugün sizin gibi büyük bir mirasın sahiplerine yakışır bir eylem günüdür." dedi.

GÜNDEM 13.04.2025 10:08:30 70 0
Görmez: Söz söyleme dönemi bitti, artık eylem zamanıdır

Kudüs ve Filistin Komisyonu ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği tarafından organize edilen "Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" başlığı ile "Birinci Türkiye Âlimler Konferansı" dünyanın birçok ülkesinde ilmi heyet temsilcilerinin katılımı ile İstanbul'da devam ediyor.

"Herkes olan biteni görmesine rağmen bu haykırışa hiç kimse cevap vermiyor"

Konferansta bir konuşma gerçekleştiren İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, "Bugün söyleyeceklerimin bir açılış konuşması veya hoş bir hutbe olmadığını biliyorum. Ancak kalbimdekileri söyleyeceğim, çünkü dilim tutuldu, artık iltifat etmeye takatim kalmadı ve kardeşlerimizin kanı her dakika, her saniye akıyor. Bu, İstanbul minarelerinden yükselen acı dolu bir çığlık ve savaşçılarından bir uyarı haykırışı. Aslında utanıyorum… Bugün konuşmak istemiyordum çünkü utanıyorum, Susturulmuş bir dünyada nasıl konuşabilirim ki… Yaşlıların gözlerimizin önünde sandalyelerinde yakıldığı, bombaların şiddetinden cesetlerin havada uçuştuğu ve katliamın 18 ay boyunca hesapsız ve denetimsiz devam ettiği bir dünyada herkes olan biteni görmesine rağmen bu haykırışa hiç kimse cevap vermiyor. Aksine her gün hendeklerde müminlere yapılanlara şahitlik ediyorlar… Kahroldu o hendek sahipleri, o tutuşturulmuş ateşin sahipleri… O ateşin başında oturmuş, müminlere yaptıklarını seyrediyorlardı. Onlardan, sadece Aziz ve Hamid olan Allah'a iman ettikleri için intikam aldılar." diye konuştu.

Gazze hakkında bazı âlimlerin tutarsız fetvalarına sitem

İslam ümmetine ve İslam dünyasına hitap etmekten utandığını bir kez daha vurgulayarak konuşmasını sürdüren Görmez, "Gazze, birleşik bir İslam dünyasının gerçekte var olmadığını, aksine sadece dar ve acil çıkarlarına bakan zayıf bir dağınıklık olduğunu ortaya koydu. Kendimi âlimler arasında saymaktan da utanıyorum. Sadece âlimlerin, acizlerin safında durması nedeniyle utanıyorum. Keşke sadece böyle olsalardı. Aksine bazıları fetva saflarına girip onu severek yapıyor, biri fetva verip Gazze mücahitlerinin sapkın olduğunu söylüyor. Gazze halkının sözlerinden utanmadan fetva veriyor, sonra özür diliyor. Diğeri ise krallar ve liderler tarafından ucuz paralara satın alınıyor ve sadece var olma haklarını savundukları için Gazze halkının satıldığını belirten fetvalar veriyor. Bir başkası ise mücahitlerin kendilerini savunmadan önce âlimlere ve hükümetlere danışmaları gerektiğini iddia ediyor, hakkı batılla karıştırıyor ve batılı destekliyor, Kur'an ayetlerini tahrif ediyor ve yaptıkları şeylere rağmen düşmanla yapılan anlaşmalara saygı gösterilmesini istiyor. Bir başkası ise Allah'ın evinden çıkıp Gazze hakkında konuşmanın fitne olduğunu, Müslümanların konuşmaması ve bunu liderlere ve başkanlara bırakması gerektiğini söylüyor." diye konuştu.

"Ne zamandan beri vehmedilen ulusal çıkar, dini çıkardan daha üstün oldu?"

 Görmez, "Allah'tan başka güç ve kudret yoktur. Daha da kötüsü, birçok uluslararası ve İslami kurum, Allah'ın sınırlarını Sykes-Picot sınırlarıyla belirliyor. Sanki bu sınırlar dinin, fıkhın ve şeriatın aslıymış gibi, haramı helal, vacibi haram yapıyorlar. Bir harita üzerindeki çizgi bizi ne zamandan beri her yerdeki Müslüman kardeşlerimizi savunmaktan alıkoyuyor? Ne zamandan beri vehmedilen ulusal çıkar, dini çıkardan daha üstün oldu? Halklar hükümetleri suçluyor, hükümetler başka ülkeleri suçluyor, diğer ülkeler ise Gazze'deki kardeşlerimizin anlamsız olduğunu kanıtladığı uluslararası kuruluşları suçluyor. Yaralı oğlunun yanında acı çeken bir kadın, bir lidere hitap ederek, 'lütfen Gazze'deki savaşı durdurun!' diyor. O da yanındaki yabancı lidere söylüyor. Böylece Gazze'ye yiyecek, içecek ve ilaç sokmuyorlar. Biz ise kendimiz hariç herkesi suçluyoruz. Yaptığımız toplantı, bildiri ve yürüyüşlerle görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Oysa Allah'a yemin ederim ki gerçekten hiçbir şey yapmadık." şeklinde konuştu.

"Söz söyleme dönemi bitti, eylem zamanıdır"

Hükümet yetkililerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Türkiye halkına seslenen Görmez,  son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili ülkem Türkiye'ye, başkanına, hükümetine, kurumlarına ve halkına bir mesajım var.  Siz büyük bir mirasın sahibisiniz. Sadece İslam devletinin bayrağı sizin elinizden düştü ve bir daha yükselmedi. Mescid-i Aksa sizin gözlerinizin ve yönetiminizin altında işgal edildi ve Filistin sizin devletiniz altında parçalandı, bu nedenle siyasi, askeri ve insani sorumluluğunuz diğer ülkeler gibi değil, Mısır, Ürdün, Suriye ve diğerleri gibi değil. Bugün Filistin'de olanlar, 100 yıl önceki yenilginizin sonucudur. Bazı ülkeler Filistin davasından kaçsa da siz bunu yapamazsınız. Savunmada kusur etmediğinize şahidiz ve Sayın Cumhurbaşkanı Filistin'in ana sözcüsü oldu ve sözleri güçlüydü. Ancak sözler dönemi bitti ve bugün sizin gibi büyük bir mirasın sahiplerine yakışır bir eylem günüdür. Allah'ın huzurunda cevabımızı hazırlayalım. Çünkü bize 'halkınız katledilirken ne yapıyordunuz?' diye soracak. Dolarla, Amerikan gümrükleriyle, yaşam refahıyla, yaşam standardıyla ve emlak fiyatlarının yükselmesiyle mi meşguldünüz? Ey iki milyarlık ümmet, neredeydiniz? Diye soracak. Allah'tan insanlığı bu büyük zulümden kurtarmasını, ümmeti zillet ve yardımsızlıktan kurtarmasını, Gazze'deki kardeşlerimizi devam eden katliamdan kurtarmasını, onları güçlendirmesini ve onlara yardım etmesini diliyorum." (İLKHA)

Haber Kaynak : ILKHA

Hayati İnanç Battalgazi’de Gönüllere Dokundu

7 Yaşındaki Cumali’nin Cansız Bedeni Bulundu

Yeşilyurt Belediyesi, Zirai Dondan Etkilenen Çiftçilere Ücretsiz 250 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtacak

Konut Fiyat Endeksinde artış kaydedildi

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Navvan: Kalbinizin sinyallerini görmezden gelmeyin!

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

"Hemofilide erken teşhis ve düzenli tedavi hayat kurtarıyor"

Çinli bilim insanları dünyanın en hızlı flash bellek cihazını tanıttı

YÖK ve kamulaştırma işlemleri üzerine alınan kararlar Resmi Gazete'de

Malatya'da dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Yol kontrolü sırasında üzerinde uyuşturucu çıkan şahıs tutuklandı

Şanlıurfa’da bulunan para sahibine teslim edildi

Şubat ayı dış ticaret endeksleri açıklandı

Prof. Dr. Beki: Cehaletle mücadelede iman, ilim ve rehberliğe ihtiyaç var!

Antalya’da köpekten kaçan çocuğa motosiklet çarptı

Diyarbakır'da belediye otobüsü otomobille çarpıştı: 1 ölü 4 yaralı

İstanbul Havalimanı'nda artık üçlü pist operasyonu yapılabilecek

Demiryolu İşletmeciliğinde yeni düzenleme

Batman'da firari hükümlü operasyonla yakalandı

Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

Baharda artışa geçen alerjik rinite dikkat!

Ankara'da büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

Beşiktaş Belediyesine "ihaleye fesat" operasyonu: 12 gözaltı

Merkez Bankasının faiz kararı bekleniyor

Fed'den borç uyarısı: Altın fiyatları rekora koşuyor

Kassam Tugayları, işgal rejimine ait 3 tankı imha etti

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artıyor!

Süresiz nafaka 37 yıldır mağduriyet oluşturuyor

Ankaralı hayırsever elektrikli bisikletini Gazze'ye bağışladı

Von der Leyen: Bildiğimiz Batı artık yok, yeni bir dünya düzeni şekilleniyor

Yükleniyor

Von der Leyen: Bildiğimiz Batı artık yok, yeni bir dünya düzeni şekilleniyor

Kanada'da boru hattında patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna'da sıkıyönetim 3 ay daha uzatıldı

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Bakan Bolat, Suriyeli mevkidaşıyla ulaştırma altyapısının yeniden inşasını görüştü

Rusya, Donetsk'te 1 yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 51 bini aştı

Katar Emiri ile Lübnan Cumhurbaşkanı görüştü

ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme

UAEA Başkanı Rafael Mariano İran'da

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

7 Yaşındaki Cumali’nin Cansız Bedeni Bulundu

2 Otomobil Çarpıştı, Ortalık Savaş Alanına Döndü: 4 Yaralı

Konya’da Yangında Hayatını Kaybeden Çocukların Kimlikleri Belli Oldu

Boş Dairede Çıkan Yangın Korkuttu

Konya'da 4 Katlı Binada Yangın: 2 Ölü

Kontrolden Çıkarak Takla Atan Otomobildeki 3 Kişi Yaralandı

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül tutuklandı

Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan 6 Kişi Tutuklandı

Malatya Dahil 10 İlde Siber Suç Operasyonu: 233 Gözaltı

Malatya’da Halı Sahada Maç Yapan Polis Memuru Kalp Krizi Geçirdi

Hayati İnanç Battalgazi’de Gönüllere Dokundu

Yeşilyurt Belediyesi, Zirai Dondan Etkilenen Çiftçilere Ücretsiz 250 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtacak

Başkan Taşkın’dan 17 Nisan Mesajı: “Özal Ve Fendoğlu Unutulmadı’’

Yıldız: Özal’ı Saygıyla Anıyoruz

Türk Siyasetine Damga Vuran Özal Ve Fendoğlu’nu Rahmetle Anıyoruz

Başkan Kılıç ; Özal Ve Hamido, Değerlerimizi Özümseyen İki Büyük Değerdir

YMP Malatya İl Başkanı Yalçın ; Özal ve Hamido’nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor

Bakan Yumaklı Başkan Sami Er’i Ziyaret Etti

Bakan Yumaklı'dan Zirai Don Hasarına İlişkin Açıklama: Ödemeleri Derhal Yapılacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitemizi Ziyaret Etti.

HÜDA PAR Doğanşehir İlçe Başkanı Kaplan vefat etti

Yapıcıoğlu'ndan vefat eden İlçe Başkanı Kaplan için başsağlığı mesajı

HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten “Zirai Don” çağrısı: Çiftçiye acil destek verilsin!

Fransa'dan Cezayir'e diplomasi misillemesi

HÜDA PAR’ın girişimiyle Kovancılar’da anadil hassasiyeti ortak zemine taşındı

HÜDA PAR'dan çiftçilere destek çağrısı

"DEM Parti 13 talepte bulundu" iddiasına resmî yalanlama

Antalya Batman uçak seferlerinin başlatılması çağrısı

HÜDA PAR'ın merhum Malatya İl Başkanı Dönmezer vefatının sene-i devriyesinde yad edildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47