• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tiktok yasaklansın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Gençliğimizi yozlaştıran, gençliğimizi kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaştıran TikTok gibi platformlara erişim engellenmelidir.” dedi.

SİYASET 5.02.2025 13:06:38 1813 0
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tiktok yasaklansın

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TikTok’un kapatılması, ana dilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve esnafın sorunlarının çözülmesine dair çağrılarda bulundu.

“İskilipli Atıf Hoca'yı ve İstiklal Mahkemelerince şehid edilen tüm âlimleri rahmetle yâd ediyorum”

İskilipli Atıf Hoca’yı şehadetinin seneyi devriyesinde rahmetle yâd ederek konuşmasına başlayan Dinç, “Bu vesileyle İskilipli Atıf Hoca'yı ve İstiklal Mahkemelerince zulmen şehit edilen tüm âlimleri rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Evet, İskilipli Atıf Hoca, İslami bir hayat yaşadığı için, Batı'yı taklit etmediği için, Frenk mukallitliğine, İngilizleştirme, Fransızlaştırma politikasına karşı çıktığı için İstiklal Mahkemelerince şehit edildi. Evet, ondan sonra onun gibi âlimler de İstiklal Mahkemelerince şehit edildi. Ancak bu zulmü sürdürenler; darbelerle, baskılarla bu hakikatin sesini susturmaya çalıştılar. Buna rağmen bu hakikatin sesi kesilmedi, kesilmeyecek. Biz var olduğumuz müddetçe İskilipli Atıf Hoca’nın davasını, Şeyh Said'in davasını, onların o İslami mücadelesini sürdüreceğiz ve asla bu yoldan da vazgeçmeyeceğiz. Bu vesileyle İskilipli Atıf Hoca'yı ve onun gibi âlimlerin şehadetini tebrik ediyor ve onları rahmetle, minnetle yâd ediyorum.” dedi.

“Aile yapımızı dejenere eden TikTok gibi platformlara erişim engellenmelidir”

Toplumda ahlaki erozyona sebebiyet veren dijital uygulamalardan TikTok ile ilgili uyarılarda bulunan Dinç, “Dijital mecralarda popüler olan TikTok platformu maalesef hem dünya için hem ülkemiz için bir güvenlik sorunu ve ahlaki yozlaşmaya sebebiyet veren bir tehlike haline gelmiştir. Bundan dolayı Avrupa ülkelerinde çeşitli kısıtlamalar, hatta yasaklamalar getirilmiştir ve TikTok'a erişim engellenmiştir. TikTok platformu maalesef gençlerimizi yozlaştırmak, ailelerimizi dejenere etmekte ve ahlaki erozyona sebebiyet vermektedir. Bu platformda müstehcen içerikler, LGBT sapkınlarının propagandası ve ahlaki yozlaştırma içerikli yayınlar yapılmaktadır. Bizim ülkemizde 40 milyona yakın vatandaşımız bu platformu sınırsızca herhangi bir denetime tabi olmadan kullanmakta ve o kirli içerikleri maalesef serbestçe yayınlayabilmektedir.” diye belirtti.

2025 yılının aile yılı ilan edildiğini hatırlatan Dinç, TikTok gibi aile kurumuna düşman platformların yasaklanması gerektiğini belirterek “Bu aile yılının altının doldurulması için somut projeler ve somut adımlar atılmalıdır. Her şeyden önce aile yapımızı dejenere eden ve gençliğimizi yozlaştıran, gençliğimizi kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaştıran TikTok gibi platformlara erişim engellenmelidir. Gençliği hem aileyi korumak için anayasal güvence oluşturmak devletin görevidir. Çünkü kötülüğü engellenmeden iyilik korunmaz.” dedi.

“Anadilde eğitimin önündeki engeller devam ediyor”

“Ana dilde eğitimin önündeki tüm engeller kaldırılsın.” diyerek açıklamalarını sürdüren Dinç, “Dillerimiz ve renklerimiz Allah'ın ayetleridir. Diller düşmanlaştırmaz, diller kaynaştırır. Dilleri ve renkleri kalplerimizin kaynaşması için Rabbimiz var etmiştir. Bugün maalesef Batı'nın bize enjekte ettiği zehirli fikirlerle dillerimiz ve renklerimiz düşmanlaştırılmış. Kalplerimizde muhabbet olması gerekirken maalesef farklı dillerin kalplerine kin ve nefret enjekte edilmiş, kutuplaştırılmış, ötekileştirilmiştir. Evet, bu konuda ülkemizde; Kürtçe kurslarının açılması, TRT’nin Kürtçe yayın yapan kanalının açılması, Kurmanci ve Zazaki derslerinin seçmeli ders olarak okullarda verilmeye başlanması, üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması gibi bazı önemli ve kıymetli adımlar atıldı. Ancak anadilde eğitimin önündeki engeller devam ediyor. Biz diyoruz ki anadilin önündeki engeller kaldırılsın.” ifadelerini kullandı.

“Hem dilimize hem de dinimize sahip çıkalım”

Tüm öğrencilere ve ailelere seçmeli ders konusunda çağrıda bulunan Dinç, “Şubat ayının ilk iki haftasında seçmeli dersler ortaokullarda açılıyor. Tüm ailelere çağrımız, kendi ana dilleri olan Kurmanci ve Zazaki’yi tercih etsinler. Hem dilimize hem de dinimize sahip çıkalım. Eğer dinimize, dilimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkmazsak Batı emperyalizmi sürekli bu yarayı kaşır ve dost olmamız gerekirken bizi düşmanlaştırır.” dedikten sonra aynı çağrıyı kendi ana dili olan Zazaca ile dile getirdi.

“Esnafın sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz”

Açıklamalarının sonundan bir aya yakın bir süredir deprem bölgesini gezdiklerini ifade eden Dinç, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini belirterek sorunların çözümü için girişimlerde bulunacaklarının altını çizdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnafın sıkıntılarını gündeme getiren Dinç, “2015'te PKK'nın çukur siyasetinde Diyarbakır'ın tarihi ilçesi ve ticaretin merkezi olan Sur ilçesinde bir kentsel dönüşüme gidildi. Orada konutlar ve iş yerleri yapıldı. Ciddi masraflar yaparak o bölgede ticari hayatını sürdüren esnafımızın; çevre düzenlenmesi, ulaşım gibi ciddi problemleri var. Ayrıca yüksek kira ve işgaliye fiyatları sebebiyle kalmış olan ve yine restorasyonu yapılmamış bazı dükkanlar ise madde bağımlılarının meskeni olmuş durumda. Bu olumsuzluklardan dolayı bazı işyeri sahiplerinin kepenk indirdiğini de söyleyebilirim. Bize iletilen tüm bu sorunları Diyarbakır’daki yetkililer ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı’na da ilettik. Umarız tüm bu sorunlar çözülür ve esnafımız rahatça ticaretini sürdürür diye umuyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Kaynak : ILKHA

Türkiye, KKTC'ye 6 Adet F-16 Konuşlandıracak

Orta Doğu'da Devam Eden Riskler Nedeniyle Uçuş İptalleri Uzatıldı

Malatya Çarşı Merkezinde Altyapı Tamamlandı, Asfalt Çalışmaları Başladı

Malatya'da Babasını Öldüren Genç Gözaltına Alındı

Malatya'da Torbacı Operasyonunda 5 Tutuklama

Kadıköy’deki Polis Merkezi İddialarıyla İlgili İnceleme Başlatıldı

Bitlis’e Bu Sezon Yağan Kar Miktarı 8 Metreyi Buldu

Araç Plakalarıyla İlgili EGM’den Açıklama

Mardin-Diyarbakır Yolunda Yoğun Kar Nedeniyle Ulaşım Aksadı

Malatya'da 78 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu

Fazilet Erdemir ; Malatya Kadınının Ankara’da Güçlü Olması İçin Çalışıyoruz

“Malatya Sofrasında Herkes Bir Arada”: Ağbaba’dan Birlik Çağrısı

Battalgazi Devlet Hastanesi’nden Anlamlı Fotoğraf Sergisi: “Kadın Varsa Gelecek Var”

Isparta’da Kumar Operasyonu: 16 Kişiye Para Cezası

APP Plaka Cezalarına Erteleme: Son Tarih 1 Nisan

Malatya'da Torbacı Operasyonu: 5 Gözaltı

Gaziantep'te Araçtan Kavga İçin İnen 3 Şahsa 540 Bin Lira Ceza

Starfest Moda ve Giyim Festivali Malatya'da Kapılarını Açtı

Ters Dönen Araçta Burnu Dahi Kanamadan Kurtuldu

Kayseri'de Uyuşturucu Operasyonu: 1gözaltı

Ağrı’da Kar Geçit Vermedi, Vatandaşlar Köy Yolundan Geri Döndü

Türkiye Gelişim Ve Gençlik Vakfı Malatya İl Başkanlığına Erol Gül Atandı

Kazım Eryabakan’a Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı Mazbatası Verildi

Kadınlar Günü’nde Şehit Annesine Vefa Ziyareti

BBP Malatya İl Başkanı Yüksel Duman’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Sanatçı Hayriye Yıldız’a “Başarı Ödülü”

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’den 8 Mart Mesajı

Başkan Kılıç’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Yalçın'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"

Yükleniyor

loading

Rusya Savunma Bakanlığı: İki Yerleşim Daha Ele Geçirildi

İran, Bahreyn'deki ABD 5. Filo Üssü'nü Hedef Aldı

Netanyahu: İsrail Ve ABD, İran Tehdidini Ortadan Kaldırmak İçin Saldırı Başlattı

Tahran Yeniden Bombalandı: İran Misilleme Yapıyor

Siyonist Rejim: İran'dan Füze Yağmuru Başlatıldı

Trump: İran'a Yönelik Geniş Çaplı Askeri Operasyon Başlattık

Tahran, Kum, İsfahan, Kirmanşah Ve Karac'ta Patlamalar

Yolcu Otobüsü Baykal Gölü'ne Düştü: 7 Ölü

Orban İle Zelenskiy Arasında AB Üyeliği Gerginliği

Brezilya’da Yolcu Otobüsü Devrildi: 16 Ölü, 44 Yaralı

Ceviz Kabuğundan Bilim Doğdu: Malatya Dünyaya Yeşil Yol Açtı

Şırnak’ta 116 öğrenci teknolojiyle buluştu

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Malatya'da Torbacı Operasyonunda 5 Tutuklama

Malatya'da 78 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu

Isparta’da Kumar Operasyonu: 16 Kişiye Para Cezası

Malatya'da Torbacı Operasyonu: 5 Gözaltı

Gaziantep'te Araçtan Kavga İçin İnen 3 Şahsa 540 Bin Lira Ceza

Ters Dönen Araçta Burnu Dahi Kanamadan Kurtuldu

Kayseri'de Uyuşturucu Operasyonu: 1gözaltı

Malatya'da Korkutan Konteyner Yangını

İstanbul'da 1 Askerin Yaralandığı Operasyonda 5 Şüpheli Tutuklandı

Batman'da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu

Malatya Çarşı Merkezinde Altyapı Tamamlandı, Asfalt Çalışmaları Başladı

“Malatya Sofrasında Herkes Bir Arada”: Ağbaba’dan Birlik Çağrısı

Battalgazi Devlet Hastanesi’nden Anlamlı Fotoğraf Sergisi: “Kadın Varsa Gelecek Var”

Starfest Moda ve Giyim Festivali Malatya'da Kapılarını Açtı

Türkiye Gelişim Ve Gençlik Vakfı Malatya İl Başkanlığına Erol Gül Atandı

Kazım Eryabakan’a Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı Mazbatası Verildi

Kadınlar Günü’nde Şehit Annesine Vefa Ziyareti

BBP Malatya İl Başkanı Yüksel Duman’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’den 8 Mart Mesajı

Başkan Kılıç’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Siyasette Yeni Gerilim: Öztürk Yılmaz’dan Meclis ve YSK Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Somaliland'ı tanıma kararı gayrimeşrudur, kabul edilemez

Hava Kuvvetleri Desteğiyle Karaciğer Grefti Malatya’ya Zamanında Ulaştı

CHP’nin Yeni Dönemi Anıtkabir Ziyaretiyle Başladı

TBMM ve Özbek Meclisi Başkanlarından Dostluk Mesajları Buhara’da Verildi

BBP Yalova'da Gücünü Gösterdi: "Yalova, Marmara'nın Nefes Alan Şehri Olacak"

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın Petrol Şehrine Dönüşeceği Sürece Doğru Giriyoruz

Erdoğan: “Ülkemizdeki Konteynerlerin Gazze’ye Sevki Sahada Ciddi Bir Rahatlama Sağlayacaktır”

Erdoğan, Erhürman'ı Tebrik Etti

CHP'den Gazeteciye Çirkin Saldırı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14