Tarih: 21.09.2024 12:06

Japonya’da Türki Devletler Kültür Festivali yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Japonya’daki Tokyo Camii’nde gerçekleştirilen Türki Devletler Kültür Festivali yoğun ilgi gördü. Türk kültürünü derinlemesine deneyimleme fırsatı bulan katılımcılar, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tattı.
Japonya’da bulunan Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi, Türki Devletler Kültür Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin yanı sıra Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan’a ait geleneksel kıyafet ve eşyaların sergilendiği festival, Japonlardan yoğun ilgi gördü. Bazı katılımcılar farklı ülkelere ait kıyafetlerle fotoğraf çektirirken, bazıları ise Tokyo Camii’nin avlusunda geleneksel lezzetlerin tadını çıkardı.
Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen Sufi Filmleri Festivali de Tokyo Camii konferans salonunda yapılan açılışla başladı. Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas’ın Kur’an-ı Kerim okuduğu açılışta, tasavvuf müziği konseri de dinleyenlerden alkış aldı. Festivalin ilk gününde Kürşat Kızbaz’ın yazıp yönettiği “Abdurreşid İbrahim ve Tokyo Cami” adlı film gösterildi.

“Tokyo Camii Müslüman toplumları bir araya getiriyor”
Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Tokyo Camii’nin sunduğu dini hizmetlerle Türk vatandaşları dahil tüm Müslüman toplumları bir araya getirdiğini belirtti. Cami bünyesinde çok yararlı kültürel etkinlikler de düzenlendiğine dikkat çeken Güngen, “Tokyo Camii’mizin bir özelliği de çok güzel kültürel etkinliklere imza atması. Bugün de Türk devletlerinin çok güzel bir etkinliği var. Ayrıca tasavvuf filmleri festivali gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

“Türk yemeklerini tatmaya geldim”
Tokyo Camii’nin sosyal medya hesabından duyarak ev arkadaşı ile birlikte Türki Devletler Festivali’ne geldiğini belirten Shinnosuke Yamada, “Aslında geçtiğimiz sene Orta Asya’daydım. O yüzden bu kültürlere yabancı değilim” ifadelerini kullandı. Japonya’da yaşadığı için Orta Asyalılarla buluşmanın zor olduğunu belirten Yamada, “O yüzden bu festivalde Orta Asyalı insanlarla bir araya gelmenin ilginç olacağını düşündüm” dedi. Festivalden sosyal medya sayesinde haberdar olduğunu belirten Maki Shimitsu da, “Türk yemeklerini tatmaya geldim. Aynı zamanda geleneksel Türk kıyafetlerini denedim” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —