• BIST 100

    9351,22%-3,25
  • DOLAR

    34,16% -0,05
  • EURO

    37,85% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2922,19% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4892,02% 0,00
battalgazi kırkgöz

Jose Mourinho: "İçimde hala aynı ateşi, hırsı hissediyorum"

Jose Mourinho: "İçimde hala aynı ateşi, hırsı hissediyorum"

GÜNDEM 2.10.2024 21:38:12 48 0
Jose Mourinho:
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 20 yıl önceki hisleri ve hırsının hala olduğunu belirterek, "Fenerbahçe de hırsları olan bir kulüp. Burada hedeflerimize ulaşmak için içinde bulunduğumuz durumlar çok zor. Türk insanı ne demek istediğimi gayet iyi anlıyor. Ben içimde hala aynı ateşi, hırsı hissediyorum" dedi.
UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta maçında Fenerbahçe, yarın TSİ 22.00’de Twente ile deplasmanda karşılaşacak. Müsabakanın İstanbul’daki hazırlıklarını tamamlayarak bugün Hollanda’ya gelen sarı-lacivertlilerde Teknik Direktör Jose Mourinho ve futbolculardan Jayden Oosterwolde, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Twente takımıyla ilgili görüşlerini aktaran Mourinho, "Güçlü yönleri olarak takım olmalarını söyleyebilirim. Takım halinde oynuyorlar ve bunun arkasında yapmış oldukları çalışmaları görebiliyorsunuz. İyi savunma yapıyorlar, önde iyi baskı yapıyorlar, gerektiğinde geri çekilip kompakt ve organize bir şekilde oynamayı iyi biliyorlar. Her Hollanda takımı gibi topla oynamaktan keyif alıyorlar. Topa sahip olmak istiyorlar. Aynı zamanda kontrataklarda da çok tehlikeli olabiliyorlar. Öndeki oyuncularının hareketlilikleri iyi. Zayıf yönlerine değinmeyi tercih etmiyorum. Pazar gününden beri bu maça hazırlanıyoruz, birkaç günümüz oldu. Yüksek şiddetli çalışmalar yapamadık çünkü ligde zorlu bir maç oynamıştık. Ama en azından taktiksel olarak neler yapmamız gerektiğini biliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

"Buraya gelme kararımdan hiç pişman değilim"
Fenerbahçe’de ve Türkiye’de olduğu için mutlu olduğunu belirten Jose Mourinho, “Diğer çalıştığım kulüpleri de yüksek platform olarak ayırmam. Her kulübün hedefleri vardır. Bir kulübe geldiğiniz zaman o kulübün projelerini, hayallerini sahiplenirsiniz. İspanya Ligi’ni Real Madrid’le kazanmak, Türkiye Ligi’ni Fenerbahçe’yle kazanmaktan daha önemli demem asla. Hiçbir farkı yok. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, Türkiye harika bir ülke. Türk futbolunda hala öğrenmeye çalıştığım bazı şeyler var. Değiştiremeyeceğim için onlarla yaşamaya, kabul etme durumunda olduğum şeyler var. Buraya gelme kararımdan hiç pişman değilim. Tamamen kulüple yapmak istediklerime odaklanmış durumdayım" diye konuştu.

"İçimde hala aynı ateşi, hırsı hissediyorum"
20 yıl önce Porto ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı dönemdeki hırs ve hislere sahip olduğunu belirten Mourinho, “20 yıl önce Porto ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanmıştım, 2 yıl önce de Roma ile Konferans Ligi’ni kazanmıştım. 1 yıl önce de Roma ile Avrupa Ligi’ni kaybetmiştim ama kaybettim derken; ama tabii ki 20 yıl önceki hislerimi, hırslarım hala var. Fenerbahçe de hırsları olan bir kulüp. Burada hedeflerimize ulaşmak için içinde bulunduğumuz durumlar çok zor. Türk insanı ne demek istediğimi gayet iyi anlıyor. Ben içimde hala aynı ateşi, hırsı hissediyorum. Hala sarı kart görüyorum. Dış görünüşüm dışında değişen pek bir şey yok benim için. Fenerbahçe turnuvaları kazanmak istiyor. Ligde iyi rakiplerimiz var. Zor şartlar var ama bu zor şartları konuşması gerekecek doğru kişi ben değilim çünkü ben buraya yeni geldim. Onlar daha iyi biliyorlar çünkü tüm hayatları boyunca buradalardı. Aynı şekilde Avrupa Ligi’nde de seviyesi çok yüksek takımlar var. Bu yeni garip formatta hem iyi hem de kötü şeyler var. İyi şeylerden biri artık Şampiyonlar Ligi’nden takımlar gelmiyor. Bu turnuvaya başlayan takımlar bu turnuvayı bitiriyorlar. Takım isimlerine baktığımız zaman gerçekten zor ve potansiyelli takımlar var. Önümüzde 7 maçımız kaldı. Biz ilk etabı geçmeyi umuyoruz. İkinci etaba geçtikten sonra üçüncü etabı düşünmeye başlarız. Şu anda bu yeni formatta kaç puan gerektiğini bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu an cebimizde 3 puan var. Önümüzde 7 maç daha var ve bu maçlardan da puan almamız lazım. Umarım yarından başlayarak bunu başarırız” şeklinde konuştu.

"Futbolun içinde olan insanların dürüstlüğüne inanıyorum"
Yarınki karşılaşmanın VAR hakeminin, Roma-Sevilla finalindeki VAR hakemi Stuart Edward olduğunun hatırlatılması üzerine Portekizli teknik adam, “Bunun normal bir atama olduğunu düşünüyorum çünkü UEFA, Bay Rosetti ve De Cupers’in yapmış olduğu atamalara göre belirliyor bu kararları. Benim için hiçbir problem yok. Ben dürüstlüklerine inanıyorum. Futbolun içinde olan insanların dürüstlüğüne inanıyorum. Onlar finali yönettikleri günde kötü günlerindeydiler. Bir kulübün, hocanın, oyuncuların ve taraftarların tarihini etkileyen karar verdiler, ben bunu unutmuyorum ama dürüstlüklerine inanıyorum. Sadece onlar o gün kötü günlerindeydiler. Yarın da ellerinden geleni yapacaklarını biliyorum. Bununla ilgili hiçbir problemim yok” diye konuştu.

"Hollanda takımları her zaman zor"
Hollanda takımlarına karşı galibiyet istatistiğinin hatırlatılması üzerine Jose Mourinho, “Hollanda takımlarına karşı geçmişte o maçları kazandım çünkü iyi takımları çalıştırıyordum. Real Madrid’deyken Ajax’a karşı 4 kez oynamıştım. Böyle bir eşleşmede kazanmayı beklersiniz. Bunun benimle veya Hollanda takımları olmasıyla bir alakası yok. Sadece takımların potansiyeliyle alakası var. O eşleşmeler de zordu, kolay olmadı. Sadece bir Ajax-Real Madrid maçı ve Manchester United-Ajax finali kolaydı. Onun dışında oynamış olduklarımın hepsi zordu. Daha çok yeni Feyenoord’a kaybettim. Yarın da zor olacak diye düşünüyorum. Ben kazanmaktan hoşlanıyorum, kaybetmekten hoşlanmıyorum. Hollanda takımları her zaman zor. Çok organizeler, çok iyi oynuyorlar, teknik anlamda çok üst düzeyler, kaliteliler, özellikle evlerinde oynadıklarında taraftar desteği olduğunda bu maçlar çok zor oluyor. Bu sene hem Twente hem de AZ ile eşleştik grupta. İkisiyle de deplasmanda oynayacağız. ‘Bu durumdan mutlu musunuz?’ diye sorarsanız, hayır değilim. Sadece havalimanının bile buraya 1 saat uzak olması bizim için bir zorluk. Hollanda takımlarının aynı zamanda bir pragmatizmi de oluyor. Yarınki rakibimiz savunmayı çok iyi biliyor, gerektiğinde geri çekilmeyi iyi biliyorlar. Kompakt bir şekilde beklemeyi ve kontrataklara çıkmayı iyi biliyorlar. Belli bir dozda pragmatizme sahipler. Bunu iyi yapıyorlar. Geçen sene de ligi üçüncü bitirdiler. Slavia Prag ile eşleşmişlerdi ki Slavia Prag takımı da sanılandan çok daha iyi. Ben de yarınki rakibimizin çok iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim" diyerek sözlerini noktaladı.

Bursa’da iki genç arasında çıkan tartışmada kan aktı: 1 ölü

6. kattan manav brandasına düşen kadın ağır yaralandı

Jandarma ekipleri Erzincan’da uyuşturucuya geçit vermiyor

Muğla’da film gösterimi etkinliği

Aydınlatma direğine çarpan Tofaş ikiye bölündü: 1 ölü, 3 yaralı

İzmir’de uyuşturucu operasyon: 4 zehir taciri tutuklandı

Karabük’te uyuşturucu operasyonu

PDR mezunu genç, KYK yurdundan atladı

Eşinden ayrılan genç, asılı halde bulundu

Arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti

Savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da ailesine konum atıp kaybolan şahıs 8 saat sonra ağaçlık alanda bulundu

Yüksekova’da trafik kazası: 2 yaralı

Karşı şeride geçen tır otomobili biçti: 1 ölü

Rektör Kızıltoprak: "Kütahya’da sanayi-üniversite işbirliğini daha da artıracağız"

Jayden Oosterwolde: "İlk 8’de olmamız gerektiğini düşünüyorum"

FIBA Şampiyonlar Ligi: Karşıyaka: 76 - Tenerife: 87

Kuşadalı yüzücülerden önemli başarı

ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi’nin yenilenen polikliniklerinin açılışı gerçekleştirildi

Jose Mourinho: "İçimde hala aynı ateşi, hırsı hissediyorum"

Turizm öğrencilerine ‘NARVAS’ projesi tanıtıldı

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları, Ali Koç ile görüştü

Çanakkale’ye şehit ateşi düştü

Batman’da Yeniden Refah Partisi’nden seçilen iki belediye başkanı istifa etti

Şiddetli sağanağın ardından Bartın Irmağı çamura döndü

Sobacılar kışa hazırlanıyor

Türkeli’de ’Yangın Farkındalık Eğitimi Seferberliği’ başlatıldı

Cem Garipoğlu’nun mezarının çevresinde demir bariyerli önlem

Direksiyon hakimiyetini kaybedince refüje çarptı: 1 yaralı

Samsun’da 350 bin adet makaron ele geçirildi

Yükleniyor

Irak'ta ABD Askerlerinin Bulunduğu Üsse Roketli Saldırı

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Galatasaray 3-3 Kasımpaşa

Fenerbahçe 2 - 1 Unıon Saınt Gılloıse

İzmir Taekwondo Poomse İl Şampiyonası Tamamlandı

Turgut Özal Karakucak Güreşleri 6 Ekim’de Yapılacak

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kırıkkaleli Gazi 120 Kilogramlık Halteri Kaldırdı

Türkiye'ye Örnek Olacak Proje Yoğun Katılımla Devam Ediyor.

Başakşehir, Avrupa'da Devam Dedi!

İzmir’den Bir Yıldız Doğdu

Young Boys Engelini Aşamadı!

Battalgazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısını Tamamladı

‘Mezopotamya Ekspresi’ Yolcularını Büyükşehir Belediyesi Misafir Ediyor’

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kantinlere Sıkı Denetim

Malatya’da"Tarımda Yeni Dönem" Destekleme Toplantısı Yapıldı

Başkan Geçit, Çilesiz Mahallesindeki Ulaşım Yatırımlarını İnceledi

Battalgazi’de Dönüşüm ve Yenilik Rüzgârı

Başkan Er, Asfalt Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Başkan Yalçın’dan Depremzede Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Tenis Tutkunları, Yeşilyurt Belediyesi Tenis Turnuvası’nda Hünerlerini Sergiledi

Vali Seddar Yavuz, Battalgazi’nin Tarihi ve Kültürel Mirasını Yerinde İnceledi

Erdoğan'dan Sosyal Medya Uyarısı!

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara’da

ABD ve Batı Ne Yazık Ki İsrail'in Esiri Olmuş

Bakan Yerlikaya: "Edirne’de kişilere karşı suç olaylarında yüzde 12,2 düşüş var”

CHP’li Yazgan: ‘Yerel Basın Demokrasinin Can Damarı’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Filistin’in kahraman halkına başsağlığı diliyorum"

CHP Genel Başkanı Özel, Malatya’da Partililerle Buluştu

CHP Liderinden Malatya’da Konteyner Kent Ziyareti

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
7.Göztepe 6 2 1 3 4 9
8.Bodrum FK 7 3 4 0 -2 9
9.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
10.Trabzonspor 6 1 0 5 1 8
11.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
12.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
13.Antalyaspor 7 2 3 2 -5 8
14.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
15.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 6 0 3 3 -7 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1