‘Kayısı Tatlıları Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

26. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde “Kayısı Tatlıları Yarışması” düzenlendi.

KÜLTÜR-SANAT 20.07.2024 19:35:00 509 0
‘Kayısı Tatlıları Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

 

26. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde “Kayısı Tatlıları Yarışması” düzenlendi.

Malatya kayısısının tanıtımına katkıda bulunmak, Malatya’nın zengin mutfak kültürünü kayısı tatlıları ile birleştirerek farkındalık uyandırmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Kayısı Tatlıları Yarışması’ 20 Temmuz Cumartesi (bugün) saat 13.00’te Kernek Külliyesi’nde yapıldı.

 

Jüri üyeliğini Yemek Yazarı İbrahim Halil Kılıç, Mövenpick Hotel Executive Chef Halil Sarıal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ünalcan Kutal yaptı.

 

40 kayısı tatlısının kıyasıya yarıştığı yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı. Birbirinden lezzetli tatlıları değerlendiren jüri üyeleri ince eleyip sık dokuyarak dereceye giren yarışmacıları belirledi.

 

“Malatya Mutfağını Kayısı İle Birleştirip, Gelecek Nesillere Aktarmayı Hedefliyoruz”

Yarışmanın ödüllerini açıklamadan önce konuşma yapan Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nigar Doğan, “Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak başta kadınlar, yaşlılar ve çocuklara yönelik pek çok etkinlikler düzenliyoruz. Bu çalışmaları yapmamızdaki amaç farklı noktalara dikkat çekmek, geçmişle bağımızı kesmeden geleceği ve geleneğimizi yaşatmaktır. Biliyoruz ki gelecekte var olmanın gereği kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi gelecek nesillere aktarmaktır. Bu yarışmadaki amacımız ise Malatya’mız kayısısını daha fazla sahiplenmek, tanıtımına katkıda bulunmak, zengin Malatya Mutfağını kayısı ile birleştirip, gelecek nesillere aktarmaktır. Bu vesileyle yarışmaya katılan tüm yarışmacıları tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

“Kayısılı Tatlılarımızda Hem Türk Mutfağı Hem De Dünya Mutfağından Esintiler Vardı”

Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği (MAGTAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yemek Yazarı Halil İbrahim Kılıç ise konuşmasında “Hakikaten bizi zorlayan ürünler yaparak yarışmamıza katkı sunan değerli yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Değerli yarışmacılarımız jürimizin gözünde hepiniz birincisiniz. Hepinizin emeğine sağlık. Kayısılı tatlılarımızda hem Türk Mutfağı hem de Dünya Mutfağından esintiler vardı. Yarışmaya katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” kelimelerine yer verdi.

26’ıncı Kayısı Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Değerli yarışmacılarımız, kıymetli hemşehrilerim, öncelikle düzenlemiş olduğumuz ‘Kayısılı Tatlılar Yarışması’na katılımınız ve teşrifleriniz için sizleri kalbi duygularımla sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Malatya’mız 6 Şubat depremlerinden dolayı sıkıntılı bir süreçten geçiyor ama Allah’ın izniyle bu fiziki enkazdan hep birlikte çıkacağımıza inanıyoruz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşadığımız acı dolu günlerin ardından hem vatandaşlarımızın hem de şehrimizin bir an önce normale dönmesi için Kayısı Festivalini düzenledik.

 

Festival kapsamında hemşerilerimizin yeteneklerini ve bilgilerini sergiledikleri birtakım etkinlikler düzenledik. Kayısı yarışmamızı, panelimizi, sergilerimizi ve bisiklet yarışlarımızı gerçekleştirdik. Dün akşam itibariyle de omuz omuza kortej yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.

 

Malumunuz olduğu üzere küresel çapta yaşanan yazılımla alakalı sıkıntılar nedeniyle uçak seferleri iptal olduğundan dolayı Alişan kardeşimiz Malatya’ya gelemedi ancak pazar günü Elif Buse Doğan ve Alişan sahne alacaklar” dedi.

 

“Malatya Mutfağını Geliştirmeyi ve Tanıtmayı Hedefliyoruz”

 

Malatya Mutfaığnın zenginliğinden de bahseden Başkan Sami Er, “Bugün de siz değerli katılımcıların iştirak ettiği ‘Kayısılı Tatlılar Yarışması’nda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kadim tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrimizde yemek kültürü de dolayısıyla çok büyük bir zenginliğe sahip olmuştur. Bakınız, sadece ey yemekleri bakımından 90 çeşit köftesi bulunan başka bir şehir yok sanırım. Yemek kültürümüze baktığımız zaman Malatya’nın çok iyi bir yerde olduğunu görüyoruz. Birtakım etkinliklerle mutfağımızın da gelişmesine katkı sunacağız. Malatya Mutfağını geliştirmeyi ve tanıtmayı hedefliyoruz.

 

Bugün düzenlenen yarışma bu anlamda büyük önem taşıyor. Tüm katılımcılara bu vesileyle teşekkür ediyor. Dereceye giren yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Yarışmacılarımızın tatlılarını tek tek gezdim ve gördüm. Hepsi birbirinden güzel. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu akşam Oğuzhan Koç Konserimiz var, tüm hemşehrilerimi Büyükşehir Belediyemiz arkasındaki konser alanına bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların akabinde Jüri Değerlendirme Kurulunda yer alan MAGTAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yemek Yazarı İbrahim Halil Kılıç, Mövenpick Hotel Executive Chef Halil Sarıal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ünalcan Kutal’a Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından plaket takdim edildi.

 

Yarışmanın sonunda ödül almaya hak kazanan yarışmacıların isimleri ise şu şekilde:

 

Birinci Pelin Pınar Koyun, ikinci Ayşe Gözene, üçüncü Zehra Karadağ, mansiyon Tuğba Yolcu Karapınar ve mansiyon Aynur Gül.

 

 

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: 18 Ölü, 29 Yaralı

ABD'de Küçük Uçak Otoparka Çakıldı

Güney Sudan'da Helikoptere Saldırı: 1 General İle 27 Asker Öldü

Hindistan'da Otobüs İle Kamyon Çarpıştı: 3 Ölü, 20 Yaralı

Pakistan'da Bombalı Saldırı, Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

ABD, Ukrayna enerji şebekesinin restorasyonuna verdiği desteği sonlandırdı

La Reunion Adası'nı Garance Kasırgası vurdu: 4 ölü

Rusya: Zelenskiy'nin Washington ziyareti tam bir başarısızlık

İşgalciler, Ramazan’ın ilk gününde Batı Şeria’da 11 evi yıktı

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze'de ateşkesin devam etmesi çağrısı

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Batman'da Kasten Öldürme Olayı: 3 Şüpheli Tutuklandı

Bayram Tatilinin 7 Gününde 62 Kişi Hayatını Kaybetti

Kontrolden Çıkan Otomobil Bariyerlere Çarptı: 1 Yaralı

Sahte Gübre Operasyonu: 3 Kişi Yakalandı

Siirt’te Traktör Devrildi: 1 Ölü

Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu

Freni Boşalan Tır Dehşet Saçtı: 1 Ölü

Hasarlı Binada Erkek Cesedi Bulundu

Aranan 8 Şahıs Yakalanarak Türkiye'ye Getirildi

Mardin’de Akaryakıt Doldurulan İki Tır Alev Alev Yandı: 2 Yaralı

Malatya’da Dolu Yağışı Üreticiyi Olumsuz Etkiledi

Samanlı: Genel Başkanımız Dimdik Ayakta ve Başımızdadır

Bir Liderin Ardindan Yükselen Sadakat ve Dualar

Malatya İYİ Parti Türkeş İçin Mevlid Okuttu

Meteoroloji Malatya’yı Yarın İçin Uyardı

Başkan Gök’ten İmamoğlu’na Sert Tepki;

Yarım Asırlık Esnafının Tek Hayali Depremde Yıkılan Yeni İşyerine Kavuşmak

Başkan Gök: “Malatya Fitneye Geçit Vermez”

Başkan Yalçın : Milli Ve Yerli Değerlerimiz Boykot Edilemez

Başkan Kılıç : Patron Halktır,Vatandaştır Sayın Özel

Adaylığını Açıkladı! Özgür Özel'e Rakip Çıktı

Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

CHP İstanbul İl Kongresi’ne Soruşturma Başlatıldı

Batman Milletvekili Ramanlı'dan Ramazan mesajı

Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de

Hür Gençlik Ramazan vesilesiyle camilerde lokum ikramında bulundu

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Ramazan ayı mesajı

Alpaya: Ramazan ayının Müslümanların sıkıntılarından kurtuluşlarına vesile olmasını diliyoruz

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru : İlçemı̇zdeki konut krı̇zı̇ne acı̇l çözüm bulunmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Ramazan-ı Şerif mesajı

Batman'da Kasten Öldürme Olayı: 3 Şüpheli Tutuklandı

Bayram Tatilinin 7 Gününde 62 Kişi Hayatını Kaybetti

Malatya’da Dolu Yağışı Üreticiyi Olumsuz Etkiledi

Elektrikte Konut Abonelerine Yüzde 25 Zam

Adaylığını Açıkladı! Özgür Özel'e Rakip Çıktı

Bu İlçenin Trafik Çilesi Bitmiyor

Kontrolden Çıkan Otomobil Bariyerlere Çarptı: 1 Yaralı

Samanlı: Genel Başkanımız Dimdik Ayakta ve Başımızdadır

Bir Liderin Ardindan Yükselen Sadakat ve Dualar

Malatya İYİ Parti Türkeş İçin Mevlid Okuttu

Meteoroloji Malatya’yı Yarın İçin Uyardı

Tarihi Köprünün İhtişamı Hafriyat Altında Kayboluyor

TOKİ 44 İlde Arsaları Açık Artırmayla Satışa Sunuyor

Esnaf Ve Vatandaşlar Tepkili: İsrail Ürünleri Boykot Edilmeli, Yerli Ürünler Değil

Sahte Gübre Operasyonu: 3 Kişi Yakalandı

Siirt’te Traktör Devrildi: 1 Ölü

Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu

Başkan Gök’ten İmamoğlu’na Sert Tepki;

Göztepe Yarı Finalde! Beşiktaş 1-3 Göztepe

Freni Boşalan Tır Dehşet Saçtı: 1 Ölü

Çiftçilere 8,3 Milyar TL Destek Ödemesi Yapılacak

Mart Ayı Enflasyonu Açıklandı

Emeklilere Bayram İkramiyesi: Fark Ödemeleri Bugün Başlıyor

Hasarlı Binada Erkek Cesedi Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Özgür Özel’e MASAK Yanıtı

Aranan 8 Şahıs Yakalanarak Türkiye'ye Getirildi

Benzine Zam, Oto Gaza İndirim Geliyor

Dışişlerinden İşgalci Siyonist Bakanların Türkiye'yi Hedef Alan Açıklamalarına Tepki

Mardin’de Akaryakıt Doldurulan İki Tır Alev Alev Yandı: 2 Yaralı

Nisan Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu

Yükleniyor