Tarih: 23.09.2024 23:33

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden Öğrencilere Güvenlik Bilgilendirmesi

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Malatya'da polis ekipleri, üniversitede huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla öğrencilere bilgilendirme yaptı.

 

Vali Seddar Yavuz'un Talimatlarıyla. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik -TEM-Narkotik-Asayiş-TDP ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin de katılımıyla 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi süresince öğrencilerin güven ve huzur içinde eğitimlerini sürdürülebilmesi amacıyla bilgilendirme etkinliği düzenledi. 

Üniversitelerimizde 2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi süresince, öğrencilerin eğitim faaliyetlerinin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi, öğrencilerin terör faaliyetlerinden uzak tutulması, meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi ve öğrencilerle birlikte ortak hareket bilinci uyandırmak, öğrenci ve öğrenci yakınlarına  gerekli bilgilendirmeleri yapmak amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik, TEM, Narkotik, Siber, TDP ve Asayiş Şube Müdürlüklerince,  Havalimanı, Otogar, Tren Garı ve İnönü Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde öğrenci ve velilere, yüz yüze görüşme ve broşür dağıtma yoluyla "Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Çalışması" yapıyor...

 

Havaalanı, otogar, tren garı, öğrenci yurtları ve İnönü Üniversitesi Yerleşkesinde kurulan stantlarda öğrencilere, meydana gelebilecek muhtemel olayların önlenebilmesi, uyuşturucu ile mücadele programı UYUMA ve Kadın Destek Uygulaması programı KADES’in önemi ve kullanılması, telefon ve internet dolandırıcılığında dikkat edilmesi gereken hususlar paylaşıldı ve broşürler dağıtıldı. 

 

Polis ekipleri, öğrencilere terör örgütlerinin hedefi olmamaları ve şüpheli durumlarla karşılaştıklarında yetkililere başvurmaları gerektiğini hatırlattı. Öğrencilerin güvenli bir eğitim hayatı geçirmeleri için bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Yaklaşık 500 öğrenci ve aileleriyle yapılan görüşmelerde, eğitim öğretim faaliyetlerinin güvenli ve özgür bir ortamda sürdürülebilmesi için alınması gereken tedbirler hakkında detaylı bilgiler verildi. Emniyet yetkilileri, özellikle üniversite hayatına yeni adım atan gençlerin karşılaşabileceği güvenlik tehditlerine karşı bilinçlenmeleri amacıyla rehberlik etti.

Çalışmalar 20-29 Eylül tarih aralığında devam edecek.

 

 

 

Haber: Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —