9997,85%-1,06
35,73% 0,02
37,38% 0,05
3149,90% 0,00
5070,46% 0,00
Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde AK Parti’den Maden mühendis Ahmet Durmuş,Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde AK Parti’den Maden mühendis Ahmet Durmuş,Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Mühendis Durmuş Malatya’yı çok merkezli, depreme dirençli bir kent haline getireceğini söyledi.
Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da seçim vaatlerini ise şöyle sıraladı.
Biliyoruz’ki “Malatya’nın Kaybedecek Bir Saniyesi Bile Yoktur”
“Doğu ile Batı’nın kesişim noktası olan Malatya, gelişime en açık illerden birisidir. Sağlıklı bir yapılaşma ve doğru bir kentleşme, Malatya için vazgeçilemez bir öncelik olmalıdır. Bu süreçte ulaşım, konut, yeşil alanlar, ticaret ve altyapıda Malatya’mızın ihtiyaçlarına cevap veren; çevresel sürdürülebilirliği, ekonomik kalkınmayı ve sosyal eşitliği gözeten daha yaşanabilir, güvenli bir kent imar etmeyi planlıyoruz. Malatya’nın 50 yıllık planını oluşturarak bu plan doğrultusunda yeni bir kent modeli ortaya koymak için bir an evvel işe koyulacağız. Biliyoruz ki Malatya’nın kaybedecek bir saniyesi bile yoktur”dedi.
“Temel Nasıl Atılırsa İnşaat O Şekilde Yükselir”
Açıklamasının devamında yeni ve büyük Malatya’nın temellerini atacaklarını kaydeden Durmuş,
“Doğru bir planlama sonrası hızlı ve organize bir şekilde kalıcı konutların yapıldığı, şehir merkezlerinin oluşturulduğu, ticari ve konut alanlarının doğru bir şekilde belirlendiği, afetten etkilenen toplumun ekonomik, sosyal ve psikolojik bütünlüğünün yeniden sağlandığı, yeni ve aynı zamanda büyük Malatya’nın temellerini atmak için gerekli tüm çalışmalarımızı yaptık. Kendi içerisinde kapalı kalan Malatya’mızın artık sanayileşmesinin ve gelişim sürecinin başlatılmasının zamanı gelmiştir. Bu bir milat olacak. Malatya’mıza, modern ve uygar kent ilkeleri çerçevesinde tarihi, kültürel, doğal değerlerine sahip çıkarak bir Dünya Kenti statüsü kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız.Temel nasıl atılırsa inşaat o şekilde yükselir. Bu sebeple Yeni ve Büyük Malatya için doğru temelin atılması tam da şu anda gereklidir. Aksi halde çarpık kentleşme modeli ile kaldığımız yerden devam edilecektir. Biliyorum ki bunu hiçbir Malatyalı istemez.”şeklinde konuştu.
“Çok Merkezli Kent Sistemini Devreye Alacağız”
Durmuş’un açıklamalarının devamı şöyle: Şehrin bir bölgede sıkışıp büyümeyi ve gelişmeyi engelleyen tek merkezli kent yapısından çıkıp çok merkezli kent yapısına dönüşmesi, vizyonel bir gelişim planı için önemli bir unsurdur. Büyükşehir olgusunun tam anlamıyla oturması ve gelişerek büyümesi için Yeşilyurt ve Battalgazi olmak üzere iki merkez ilçemizde şehir merkezleri oluşturularak Büyük Malatya’nın temellerini şimdiden atmayı hedefliyoruz.
2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile Malatya'da sınırları il mülki sınırları olan büyükşehir belediyesi kuruldu ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından büyükşehir belediyesi çalışmalarına başladı. Battalgazi ve Yeşilyurt olmak üzere 2 Merkez İlçe ve 11 ilçeye ayrılan Malatya her geçen gün artan nüfusu ve araç yoğunluğu sebebiyle kent merkezinde yaşanan yoğunluk birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Kent merkezine ulaşım sağlayan ve tek ana aks olarak bilinen İnönü Caddesi artık şehir içi ulaşım yoğunluğunu kaldırmamaktadır. Malatya’nın gelişmesi, ulaşım sorunundan kurtulması amacıyla çok merkezli kent sistemini devreye alarak Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde şehir merkezleri oluşturulması için gerekli planlamalarımızı yaptık.
“Kuzey Ve Güney Kuşak Yollarını da Acilen Bitmesi Lazım”
Yaşanan afetten azami derecede etkilenen Malatya’da yıkım çalışmaları devam etmekte olup ara ara bu çalışmalar nedeniyle şehir yolları trafiğe kapanmaktadır. Kent içi ulaşımın rahatlatılması için yeni kent planına uygun olarak belirli ana arterler oluşturarak aktif şekilde kullanıma açılması bununla birlikte Kuzey ve Güney Kuşak yollarını da acilen tamamlayarak trafiğin rahatlatılması sağlanacaktır. Ayrıca Kuzey Çevre Yoluna hız verilerek bir an evvel tamamlanması, mevcut çevre yolunun ise şehir içi ulaşıma dâhil edilmesi için gerekli görüşmeler yapılarak ödenekleri çıkartılacaktır. Bu sayede Malatya’da yaşayan ve depremin olumsuz psikolojisinden etkilenen vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesine ve geleceğe olan bakışının olumlu hale getirilmesine katkı sunulmuş olacaktır.
Şehir merkezi ulaşım planlaması ile daha geniş ve rahat seyir sağlayacak planlı bir uygulama yapılarak geçmişte yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmayı planlıyoruz.
Şehrin büyük oranda ulaşım yükünü taşıyan Beylerderesinden başlayarak İnönü Üniversitesine kadar trafik sıkışıklıklarına sebebiyet veren ve mevcutta halen çevreyolu olarak kullanılan, yol güzergâhımız üzerinde özellikle Beylerderesinden İstasyon Kavşağına kadar alt geçit ve köprülü üst geçit planlarımızı tamamladık.
Yeni ve Büyük Malatya vizyonuna yakışır bir kent profili ortaya çıkararak gelecek nesillere ulaştırmayı düşünüyoruz.
“Depreme Dayanıklı Yapılar Yapılacak”
Konut ve işyerlerinin mevcut durum analizleri ivedilikle yapılacak. Dirençsiz yapılar tespit edilerek dönüşüm sistemiyle yıkılarak yerine depreme dayanıklı ve modern yapılar oluşturulacak, orta hasarlı yapılarda ise depreme olan direncine dayalı kontrollü güçlendirme sistemine dâhil edilecek. Yeni yapılarda deprem izolatörü kullanımı özendirilecek.
“İnsanı Yok Sayarak Hizmet Yapamazsınız”
İnsan hayatı önceliklidir. İnsan ise doğa ile birlikte vardır. Malatya genelinde devam eden yıkımlar sebebiyle oluşan tozların acilen önüne geçilmesi zaruridir. Asbest gibi kanserojen maddenin yıkımlar sebebiyle dağılarak insan hayatına zarar vermesi asla kabul edilemez. Hizmet insan içindir. İnsanı yok sayarak hizmet yapamazsınız. Bu sebeple yıkımlarda oluşan asbest ve tozun etkisini azaltmak için daha teknolojik sulama tekniklerinin kullanılmasını sağlayacağız. İnsanlarla birlikte hayvan, hava, su ve toprak zarar görmeden çevreye duyarlı bir şekilde yıkımlar tamamlanacaktır.
“Malatya’yı Birlikte İnşa Edeceğiz”
Tarımı ile sanayisiyle, ticareti ile güçlü bir Malatya için çok ama çok çalışacağız. Tarımda güçlü bir Malatya için başta kayısı olmak üzere dış ticaretin geliştirilmesinin yanı sıra daha kaliteli ve verimli bir ürün çıkartılabilmesi geleneksel kayısı üretiminden çıkıp bilinçli üretim sistemi yaygınlaştırılmalıdır. Uzman ekipler ile bilinçlendirme çalışmaları yapılarak gerekli ekipman kullanımları özendirilecektir. Kayısının iç pazarda tüketilmesi için de gerekli tüm tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca sera sisteminin yaygınlaştırılarak meyve ve sebze üretimi güçlendirilip Malatyalının hem uygun fiyata hem de taze ve kaliteli meyve ve sebze tüketimi sağlanacaktır. Üzümüyle, kirazıyla, ceviziyle, elması, armudu, narı ile kaliteli ve yaygın bir ürün kitlesine sahip Malatya, tarım ve ekonomik olarak daha güçlü bir hale gelmemesinin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.
Daha güçlü bir sanayi için gerekli alt yapıları oluşturduğumuzda ekonomi ve istihdamı gelişmiş ve hızlı büyüyen bir Malatya’yı birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz.
“Türkiye Yüzyılında Ortak Akıl İle Hep Birlikte Başarabiliriz”
Malatya’nın içerisinde bulunduğu güç durumdan bir an önce çıkabilmesi; kent planlamasında yerel halkın, sivil toplum kuruluşlarının, uzmanların ve yöneticilerin bir araya gelerek kentsel projeleri, politikaları ve kararları birlikte oluşturması ile yani ortak akılla mümkündür. Malatya’nın yeniden yapılanma sürecinde ortak akıl her zamankinden daha önemlidir. Malatya’mız bir imtihan içerisindedir. Bu acı tablonun bir fırsata dönüştürülmesi, kadim kentimizin geleceğini şekillendirecek vizyona bağlıdır. Rabbimin izniyle ve yardımıyla bu imtihandan inşallah hep birlikte ve başımız dik bir şekilde çıkacağız.
“Güçlü Bir Belediye Güçlü Bir Ekip İle Hizmet Edeceğiz”
İyi bir hizmet için iyi bir ekip olmalıdır. Dünya’ya örnek bir belediye olma düşüncesiyle liyakate önem veren yönetim anlayışıyla bilgi ve tecrübeye önem vererek doğru bir yönetim sistemi oluşturacağız. Çalışan her arkadaşımız bizim için yol arkadaşıdır. Yol arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübelerine önem ve değer vererek uluslararası standartlarda hizmet etme gayreti içerisinde olacağız. Unutulmamalı ki ağaç yaprakları ile gürler. Yol arkadaşlarımızın her biri bizim için çok değerlidir dedi.
Ahmet Durmuş Kimdir
1969 yılında Malatya’da dünyaya geldim. İlk ve Orta öğrenimimi tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü okuyarak 1994 yılında mezun oldum. Yabancı dil eğitimi California İnternational University’de tamamladım. Akabinde Colorado School of Mines’da eğitim aldım. 2002 Yılında Le Smoking Tekstili kurarak iş hayatına atıldım. Aynı dönem 22. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili Adayı olarak siyasete atıldım. 2003 yılında AK Parti Ankara Üst Delegesi olarak görev aldım.
2001-2002 yıllarında İstanbul Malatyalılar Derneği Genel Sekreter
2003-2005 yıllarında PİAD ( Pütürge İşadamları Derneği) Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı
2010 yılında MADEF (Malatya Dernekler Federasyonu) İstişare Kurulu
2009-2010 yıllarında MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Koordinatör olarak sivil toplum kuruluşlarında görev aldım.