İşgalci siyonistlerin Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 46 bin 707’ye, yaralıların sayısı 110 bin 265’e yükseldi.
Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez Ortaokulu öğrencileri, Filistin ve Gazze’de uygulanan soykırıma karşı tepkilerine ortaya koymak için “Filistin İçin Fırçada İz Bırak” temalı resim sergisi çalışmasına imza attı.
Resimleri yapan ve sergiyi ziyaret eden öğrenciler duygularını İLKHA’ya paylaşarak, resim sergisi çalışmaları yapmadaki amaçlarının Filistin’de yaşanan soykırıma tüm dünyaya göstermek ve farkındalığı oluşturmak olduğunu dile getirdiler.
Öğrenciler, resimleri çizerken kendilerini bombardıman altında olan Filistinli bir gencin yerine koyarak çizdiklerini aktararak, soykırımın bir an önce bitmesini temenni ettiler.
Yaptıkları resimler her ne kadar Filistin’deki Müslümanlara yardımcı olmasa da insanlara farkındalığı oluşturmak için çalışmayı yaptıklarını belirten Abdullah Ay, “Şu an Filistin ve Gazze’de çocuklar katledilirken bizim elimizden bir şeyin gelmemesi beni çok rahatsız ediyordu. Dolayısıyla böyle bir sergi yapmaya karar verdik. Filistin temalı sergimiz tamamen farkındalık oluşturmak için düzenlendi. Bu farkındalık çalışması Filistin’deki çocuklara tesir etmese de insanları bu yönde bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarım tarafından yapılan resimleri çok güzel buldum. Resimlere bakıldığında Filistin ve Gazze’de öldürülen çocukları görüyor, onları hatırlatıyor. Resimler diğer yandan da bunca soykırıma rağmen Filistin’in özgür olacağını da hatırlatıyor. Bir an önce soykırımın bitmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.
“Bu çalışmaya bizi sevk eden durum, Filistin ve Gazze olan duyarsızlıktı”
Manevi olarak Filistin ve Gazze’deki Müslümanların yanında olduklarını dile getiren Asmin Asya Demir, “Resim çalışmasını yaparken bütün Filistinli kardeşlerimizi düşünerek yaptık. Manevi duygularımızla onları, yaşadıkları ortamı, bizlerde orada yaşıyormuş hissiyle böyle farkındalık bir çalışmayı düzenledik. Öğrenciler olarak Filistin ve Gazze’de yaşananlara karşı hiçbir şey yapamadığımızı, onlara yeterince maddi-manevi destek veremediğimizi fark ettik. Farkındalık oluşturabilmek için arkadaşlarımızla birlikte böyle bir etkinliğe karar verdik. Bu çalışmamız belki Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize bir etkisi olmaz ama en azından manevi olarak onların yanında bulunmak istedik. Hocam ve arkadaşlarımla beraber resimleri çizmek çok güzel bir histi. Bu çalışmaya bizi sevk eden durum, Filistin ve Gazze olan duyarsızlıktı. Oradaki kardeşlerimiz bombalar altında yaşarken, bizim onlara yardım edemiyor olabiliriz ama manevi duygularımızla dua ederek onların yanında olabiliriz.” ifadelerini dile getirdi.
Çizdikleri resimlerin bir gün Filistin’in zafere kavuşacağı mesajını verdiğini ifade eden Ecrin Nas Çokan, “Filistin temalı yapılan resim çalışması, Filistin’in arkasında olduğumuzu anlatıyor. Bununla beraber bir gün Filistin’in zafere kavuşacağı mesajını da veriyor. Oradaki kardeşlerimize yardım çalışması yapılması bizim için bir dayanışma duygusunu ortaya koyuyor. Allah’ın izniyle zafere ulaşırız. Filistin, bütün dünyaya örneklik teşkil ediyor. Filistin, bizim için her türlü simgeler içinde bir anlamdır.” ifadelerini belirtti.
Filistin temalı resim çalışmalarını yaparken çok duygulandıklarını dile getiren Büşra Aygüler, “Resim sergisini Filistin için yaptığımız için çok mutluluk verici. Bu çalışmayı yaparken çok duygulandım. Bu çalışmayı kendi isteğimle yaptım. Filistin’e bir nebze de olsa katkı olması için bu çalışmayı yürüttük. Okulda daha önce bu tür etkinliklerin hepsine katıldım. İnşallah Filistin özgürlüğüne kavuşur.” dedi.
Gazze’de her yaş grubundan insanın katledildiğine dikkat çeken Muhammed Emin Saçu, “Filistin için bir farkındalık oluşturmak için ben de resim çalışması içerisinde yer aldım. Arkadaşların el birliğiyle yapılan resim çalışmaları çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında yapılan çalışmalar, Filistin’in özgürlüğünü, israilin zulmünü anlatıyor. Soykırımın kardeşlerime karşı yapılması çok acı bir durum. Bizler burada eli kolu bağlı otururken, orada çocukların açlıktan ölmesi çok dehşet bir durum. Kundaktaki bebekten yaşlıya kadar her yaş grubundan insanlar öldürülüyor. Dolayısıyla bu soykırımın bir an önce bitmesini çok istiyorum.” şeklinde aktardı.
“Filistin ile ilgili resmi çizdiğimde kendimi bombardıman altına kalan Filistinli bir gencin yerine koyarak çizdim”
7’nci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Doğan, Filistin’deki soykırımın bir an önce bitmesi için barış anlaşmasının yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Arkadaşlarla el birliği yaptığımız resim çalışmaları çok güzel olmuş. Kendi resmimi de katmaktan çok gurur duyuyorum. Filistin ile ilgili resmi çizdiğimde kendimi bombardıman altına kalan Filistinli bir gencin yerine koyarak çizmeye çalıştım. Her ne kadar bombardıman altında olsalar bile Allah rızası için sabrediyorlar. Daha fazla bombalar atılsa bile Filistinli kardeşlerimiz hiçbir zaman kendi davasından yılmayacak, onlara göğüs germeye devam edecektir. Bu soykırımın bir an önce bitmesi için barış anlaşmasının yapılması lazım. İşgal rejimi israil, Müslümanları öldürerek eline sadece katliam ve kan geçiyor. siyonist rejim her ne kadar soykırım uygulasa da hiçbir başarı elde edemiyor. Çünkü buna yüce Allah izin vermiyor.” ifadelerine yer verdi.
Nurdem Yılmaz, Filistin’in mutlaka zafere nail olacağını belirterek, “Ebru sanatı çalışmasıyla Filistin ile ilgili resim yaptık. Resimde Filistin’in özgür kalması ve yapılan zulmü önlemek gibi mesajlar içeriyor. Umuyoruz ki Filistin’de katliamlar son bulacak. Resmi gururla yaptım. Çünkü Filistin’in bir gün gerçekten kazanacağını, zafere ulaşacağını biliyorum.” şeklinde konuştu.
Mendana Akkaş ise, “Resim sergisi çalışmasını işgal rejimi israil’in Filistine uyguladığı soykırıma tepki olarak yaptım. Elbet bir gün Filistin soykırımdan kurtulacak ve özgürlüğüne kavuşacak. Resim çalışmasını bir hafta bir süreyle yaptım.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)