-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,03
-
EURO
51,15% 0,31
-
GRAM ALTIN
7114,68% 0,03
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Selçuklu Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırılıyor
Battalgazi Belediyesi, Selçuklu Mahallesi’ne kazandırılacak taziye evi için hayırsever Mustafa Özbey ile protokol imzaladı.
Battalgazi Belediyesi, Selçuklu Mahallesi’ne kazandırılacak taziye evi için hayırsever Mustafa Özbey ile protokol imzaladı. Başkan Bayram Taşkın’ın seçim vaatleri arasında yer alan proje, mahalle halkına ücretsiz ve konforlu bir buluşma alanı sunacak.
Battalgazi Belediyesi, mahalle kültürünün önemli bir parçası olan taziye evlerini ilçeye kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Mahallesi’nde yapımına başlanacak yeni taziye evi, sosyal dayanışma, birliktelik ve paylaşım duygularını pekiştirecek kalıcı bir yapı olarak inşa ediliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın seçim döneminde söz verdiği projeler arasında yer alan modern taziye evleri, geleneksel çadır sisteminin yerine daha konforlu ve düzenli mekânları hedefliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Selçuklu Mahallesi Taziye Evi, vatandaşların zor zamanlarında bir araya gelebildiği, mahremiyetin ve nezaketin korunabildiği bir ortam sunacak.
Hayırsever Katkısıyla Yükseliyor
Proje, Battalgazi Belediyesi ile hayırsever iş insanı Mustafa Özbey’in (GÜÇAR İnşaat) katkılarıyla yürütülüyor. Yer tahsisi, ruhsatlandırma, teknik denetim ve işletme süreçleri belediye tarafından üstlenilirken, inşaat süreci ve finansmanı hayırsever Mustafa Özbey tarafından karşılanıyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Selçuklu Mahallemize kazandıracağımız bu taziye evi, sadece bir binadan ibaret değil. Burası; acının paylaşıldığı, dostluğun pekiştiği ve mahalle kültürünün yaşatıldığı bir merkez olacak. Modern taziye evleri, hemşehrilerimizin daha sağlıklı, konforlu ve saygılı ortamlarda bir araya gelmesini sağlayacak. Bu anlamlı katkısı için Mustafa Özbey Bey’e teşekkür ediyorum.”
Ücretsiz Ve Toplumun Her Kesimine Açık
Taziye evi, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların kullanımına açık olacak şekilde planlandı. Ücretsiz olarak hizmet verecek yapı, herkesin erişimine uygun şekilde tasarlandı. Mimarisi ve iç düzenlemeleriyle, insanların zor zamanlarında birbirine destek olabileceği huzurlu bir ortam sunmayı amaçlıyor.
En fazla 12 ayda tamamlanması planlanan projenin ardından yapı Battalgazi Belediyesi’ne devredilecek. Böylece uzun vadede kamuya hizmet sunan kalıcı bir sosyal mekân ilçeye kazandırılmış olacak. Battalgazi Belediyesi, bu ve benzeri projelerle yalnızca yeni yapılar değil, aynı zamanda güçlü toplumsal bağlar ve daha dayanışmacı bir şehir kültürü inşa etmeye devam ediyor.

Bozcaada Hattında Bazı Araçların Geçişine Kısıtlama
Kayısıda Çiçeklenme Başladı: Üreticilere Monilya Uyarısı
Malatya’da Ticari Taksi Ücret Tarifesi Güncellendi
“Çanakkale Ruhu ile Malatya’yı Yeniden Ayağa Kaldırmak Mümkün”
Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e Tepki: İddialar Algı Operasyonu
Başkan Güran'dan, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Elazığ'da Yük Treninde Motor Yangını Paniği
Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 22 Şüpheli Yakalandı
“Çanakkale Zaferi, İman, Cesaret Ve Fedakârlıkla Yazılmış Kahramanlık Destanıdır”
Battalgazi’de El Emeği Tatlılar Bayrama Hazırlanıyor
“86 Bin Dönüm Arazi Var Ama Su Yok”: Karademir’den Arapgir İçin Kritik Çağrı
Başkan Kılıç: Çanakkale Zaferi Boyun Eğmeyen Milletin Haykırışıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi Mesajı
Kadir Gecesi'nde Malatya'da Camiler Doldu Taştı
Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet Soruşturması Kapsamında Tutuklandı
Bayramda Trenlerde 8 Bin 898 Kişilik Ek Kapasite Sağlanacak
Batman'da Bahis Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı
Zafer Partisi Lideri Özdağ: “Türkiye’de Adalet Algısı Zedeleniyor”
İç Sularda Sazangiller İçin Av Yasağı Başladı
Malatya'da Ziyarete Açılan Sakal-I Şerif'e Yoğun İlgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Kayıp Olarak Aranan Genç Konteynerde Ölü Bulundu
Genelbaşkan Mehmet Zafer’den Kadir Gecesi Mesajı
Başkan Dönmez’den Kadir Gecesi’nde Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Esenlik A.Ş. Genel Müdürü Veysel Tay İstifa Etti
Yoğun Sis Kazaya Neden Oldu: İş Makinesi Kontrolden Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı Mevkidaşı Bin Ferhan İle Görüştü
Başkan Şengönül: “Bu Mübarek Gece Birliğimize Vesile Olsun”
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 5 Yaralı
Başkan Yüksel Duman’dan Kadir Gecesi’nde Gazze ve Doğu Türkistan İçin Dua
Yükleniyor






