Tarih: 02.09.2024 00:47

Türkiye'ye Örnek Olacak Proje Yoğun Katılımla Devam Ediyor.

Facebook Twitter Linked-in

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Aksaçlılar Derneği ve Çağrı Sağlıklı Yaşam, Sosyal Dayanışma Derneği iş birliği ile  otizm, dow sendromlu, asperger sendromlu çocuklarımızın, sporsal etkinlikler ile topluma kazandırılması projesi ve yine aynı proje kapsamında Sağlık çalışanlarına yönelik Savunma sporları kursları hayata geçirilmişti.

 

Bu Proje Türkiye’de Örnek Olacak.

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Aksaçlılar Derneği arasında Örnek proje protokolü imzalanmış ve proje hayata geçitilmişti.

 

Yürütülen faaliyetle ilgili yazılı bir açıklama yapan Spor ve Siyaset dünyasının yakından tanıdığı, Aksaçlılar Derneği ve Çağrı Sağlıklı Yaşam, Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Milli Antrenör- Milli Hakem Ahmet Bereket “ Dernek Tüzüklerimizin ilgili Maddelerine istinaden,Toplumumuza faydalı faaliyetlerde buluna bilmek adına, başkanlıklarını yürüttüğüm Aksaçlılar Derneği ve Çağrı Sağlıklı Yaşam Sosyal Dayanışma derneğimiz arasında protokol oluşturarak, özellikle otizmli, dow sendromlu, asperger sendromlu çocuklarımızın, sporsal etkinlikler ile topluma kazandırılması projesi ve yine aynı proje kapsamında, Sağlık çalışanlarını da projeye dahil ederek onlara yönelik olarak da, Savunma sporları kurslarını hayata geçirme ile ilgili hazırlamadığımız projemizi İçişleri Bakanlığımız Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğümüze sunmuştuk. İçişleri Bakanlığımızca incelenen projemiz uygun bulunarak, İçişleri Bakanlığı Sivil Topumla ilişkiler genel müdürlüğümüzce onaylanmış ve İzmir Valiliğimizde protokol imzalarımız atılmıştı.

 

Hepimizin bildiği gibi, Otizmli, dow sendromlu asperger sendromu bireylerimiz, Ülkemizin bir gerçeği. Maalesef ki Ülkemizde her 59 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor. Türkiye'de 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve genç sayısı 50.000 ‘e dayanmış durumda. Dolaysıyla bizde, yarınlarımızın teminatı olan bugünün çocukları yarının gençleri olacak olan bu çocuklarımıza elimizden geldiğince sağlıklı yetişmelerine katkı vermek zorundayız.

 

Bu düşünce ile yola çıktık. Çalışmalarımıza aşırı bir talep var. Özellikle yürütülen kursların İçişleri Bakanlığı sivil toplumla ilişkiler nezdinde denetimli kurslar olması yoğun ilginin temel sebeplerinden. Vatandaşlığımız bu özel çocuklarımızı bizlere emanet ederken Devletin Yanlarında olduğunu hissediyor ve çocuklarını güvenle kurslarımıza gönderilmiyor. Ayrıca faaliyetlerin tamamının Ücretsiz yapılıyor. İnanıyoruz ki bu çalışmalar bizler gibi birçok kurumda yaygın hale getirilebilirse, Milletçe bu sorununda üstesinden hep birlikte geliriz. Projemizi yazarken ayrıca Sağlık çalışanlarımızı da projeye dahil etmek istedik ki, Projemiz daha verimli bir hal alsın. Bu kapsamda Sağlık çalışanlarımıza yönelik olarak da Otizmli, dow sendromu asperger sendromu çocuklarımızın çalışmalarına destek olmaları hem de Özellikle Pandemi dönemi ve sonrasında artan iş yüklerinin stresinden biraz uzaklaşmalarına katı sağlaya bilmek adına Sağlık çalışanlarımız içinde Savunma kursları oluşturduk.Bu projemizde Ücretsiz olarak yürütülmekte. Amacımız oldukca yogun bir tempoda ve stres altında çalışan sağlık çalışanlarımıza stresten uzak sporla dolu 1-2 saat geçirtebilmek.

.

Türkiye’ye örnek olacak böyle sine hayırlı bir projeye destek veren Başta İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya ,İzmir Valimiz Dr. Süleyman Elban’a, İçişleri Bakanlığı - Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil’e, Vali yardımcımız Gökay Özkan’a, İçişleri Bakanlığı -Sivil Toplumla İlişkiler Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Günay’a, İl Müdürümüz Turgay Esen ve İzmir Sivil toplumla ilişkiler İl müdürlüğü personeline , projemizden faydalanacak olan hem Otizmli, Dow sendromu Asperger sendromu çocuklarımız ve aileleri adına hem de Sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum.

 

Projeden Faydalanmak isteyenler,Siivil toplumla ilişkiler genel müdürlüğümüz , İzmir Sivil toplumla ilişkiler il müdürlüğümüz iletişim adresleri yada  Çağrı Sağlıklı Yaşam, Sosyal dayanışma Derneğimiz ( www.cagrispor.com – info@ cagrispor.com ) ya da Aksaçlılar Derneğimiz (www.aksaclilar.org – info@aksaclilar.org ) üzerinden mesaj yolu ile veya bizzat müracaat ederek,

 

WATSAAP yolu ile de : 05352749887 den ulaşıpDevam eden kurslarımıza iştirak edebilirler" diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —