-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,29% 0,23
-
EURO
50,84% 0,09
-
GRAM ALTIN
6893,07% 0,65
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Vali Yavuz: Bayram Süresince 2 Bin 911 Personel Görev Yapacak
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Bayram boyunca vatandaşların huzur ve güven içinde bayramı geçirmeleri için il genelinde geniş kapsamlı tedbirlerin planlanarak uygulamaya konulduğunu belirtti.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Bayram boyunca vatandaşların huzur ve güven içinde bayramı geçirmeleri için il genelinde geniş kapsamlı tedbirlerin planlanarak uygulamaya konulduğunu belirtti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Ramazan Bayramı öncesinde alınan güvenlik ve hizmet tedbirleri ile ilgili Valilik binası önünde bulunan Kapalı Çarşı üzerinde açıklamalarda bulundu.
Yavuz, "Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Bu vesileyle özellikle vatandaşlarımızın bayram sevincini en güzel şekilde yaşamaları, huzur ve güvenlik içerisinde bulunmaları için valiliğimizce bayram tedbirleri planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu vesileyle şimdiden hem Malatyalı hemşehrilerimin hem aziz milletimizin hem de İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyorum." dedi.
"Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı"
Bayram süresince vatandaşların yoğun bulunduğu alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını ifade eden Yavuz, alışveriş merkezleri, şehir mezarlığı, otogar, tren garı, havalimanı, geçici ticaret alanları ve ana arterlerde denetimlerin üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.
Emniyet birimleri tarafından 20 ayrı noktada 47 motorize ekip ile ring uygulamalarının gerçekleştirileceğini belirten Yavuz, 14 bölgede görev yapacak yaya devriyelerinin de kesintisiz denetim sağlayacağını kaydetti.
"Asayiş ve trafik denetimleri yoğunlaştırılacak"
Bayram süresince şok uygulamalar, sabit uygulamalar, yol kontrol noktaları ve kimlik kontrollerinin artırılacağını belirten Yavuz, narkotik, kaçakçılık, terör ve siber suçlara yönelik özel ekiplerin de görev başında olacağını ifade etti.
Jandarma ekiplerinin de asayiş timleri, motosikletli ekipler, JASAT, TEM, KOM, narkotik, istihbarat ve siber suç unsurlarıyla birlikte görev alacağını belirten Yavuz, komando birlikleri ile köpek unsurlarının da sahada aktif olarak bulunacağını söyledi.
Bu kapsamda asayiş hizmetlerinde Emniyet Müdürlüğü tarafından 1787, jandarma tarafından ise 763 personelin görev yapacağını belirten Yavuz, toplamda 2 bin 550 personelin güvenlik hizmetlerinde görev alacağını kaydetti.
"805 farklı noktada trafik kontrolü yapılacak"
Bayram süresince trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin de artırılacağını ifade eden Yavuz, Emniyet Müdürlüğü tarafından 114 ekip ve 303 personelin radar, drone ve sivil denetimler dâhil olmak üzere görev yapacağını belirtti.
Jandarma sorumluluk alanında ise 15 trafik timi ve 58 personelin sabit ve seyir halinde denetimler gerçekleştireceğini söyleyen Yavuz, il genelinde toplam 805 farklı noktada trafik kontrollerinin yapılacağını ifade etti.
Bayram süresince il genelinde toplam 2 bin 911 kolluk personeli ve güvenlik ile trafik ekibinin görev yapacağını belirten Yavuz, sürücülere de trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
"Aileler parçalanmasın, acılar yaşanmasın istiyoruz"
Yavuz, "Buradan yola çıkacak hemşehrilerimizden kurallara uymalarını istirham ediyoruz. Aşırı süratten kaçınmalarını ve emniyet kemeri takmalarını özellikle rica ediyoruz. İçişleri Bakanlığımızın bu yılki mottosu 'Kemer tak, bayram sensiz olmaz. Hız yapma, bayram sensiz olmaz.' Kısacası aileler parçalanmasın, acılar yaşanmasın istiyoruz." dedi.
"Sağlık hizmetleri kesintisiz sürdürülecek"
Bayram süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulabilmesi için de gerekli planlamaların yapıldığını belirten Yavuz, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tedbirlerin alındığını ifade etti.
Bu kapsamda ambulans servis komuta kontrol merkezinde 12 personelin görev yapacağını belirten Yavuz, il genelindeki 37 acil sağlık hizmetleri istasyonunda 111 personelin hizmet sunacağını söyledi.
Sahada 37 ambulans ve bir UMKE ekibinin görev yapacağını belirten Yavuz, ihtiyaç halinde 33 ambulans, 39 personel ve 3 UMKE ekibinin de hazır bekletileceğini kaydetti.
"Gıda ve fiyat denetimleri artırıldı"
Ramazan ayı ve bayram süresince artan gıda tüketimi nedeniyle denetimlerin yoğunlaştırıldığını ifade eden Yavuz, gıda üretim, tüketim ve satış yerlerinde hijyen ile ürün güvenliği kontrollerinin titizlikle gerçekleştirildiğini söyledi.
Ramazan ayı boyunca 1226 denetim yapıldığını belirten Yavuz, 65 işletmeye eksikliklerini gidermeleri için süre verildiğini, 22 işletmeye ise idari yaptırım uygulandığını açıkladı.
Ticaret İl Müdürlüğü tarafından fiyat etiketi ve haksız fiyat artışlarına yönelik denetimler kapsamında ise 655 firmanın ve 85 bin 986 ürünün denetlendiğini belirten Yavuz, aykırılık tespit edilen 63 firmaya 255 ürün için toplam 1 milyon 13 bin lira para cezası uygulandığını ifade etti.
"Altyapı ve enerji ekipleri sahada olacak"
Bayram süresince olası arızalara karşı enerji ve altyapı ekiplerinin de sahada görev yapacağını belirten Yavuz, Fırat Elektrik Dağıtım AŞ tarafından 13 ilçede 46 araç, 14 ekip ve 98 personelin görev yapacağını söyledi.
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ise il genelinde 13 ilçede 155 personel ve 80 araçla hizmet verileceğini belirten Yavuz, ihtiyaç halinde ilave ekiplerin de hazır bekletileceğini ifade etti.
Doğal gaz hizmetlerinde de aksama yaşanmaması için ilgili şirket tarafından 10 ilçede 21 ekip, 21 araç ve 22 personelin sahada görev yapacağını kaydetti.
Vali Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kıymetli Malatyalı hemşehrilerim, mübarek Ramazan ayının huzur ve güven içerisinde geçmesi için planlanan tüm tedbirleri sizlerle paylaştık. Özellikle trafiğe çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını, aşırı hızdan kaçınmalarını ve emniyet kemeri takmalarını bir kez daha istirham ediyorum. Bayram günleri vuslat günleridir, ayrılık günleri olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum."


Başkan Yalçın’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Sağlam’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Güçlü Aile, Güçlü Malatya”
Vali Yavuz: Bayram Süresince 2 Bin 911 Personel Görev Yapacak
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin Temeli Atma Töreni Gerçekleştirildi
Malatya'da Uyuşturucu Ve Silah Operasyonu: 3 Tutuklama
Ağbaba’dan Ramazan Bayramı Mesajı:
Şükrü Gökçe’den Ramazan Bayramı Mesajı
Zafer Partisi’nden Çanakkale Vurgusu: Birlik ve Bağımsızlık Mesajı
Başkan ŞENGÖNÜL: Bayram; Birliktir, Dirliktir, Ülküdür
Vatan Uğruna Gidenlere Gözyaşı ve Dua
Mardin’de İki Grup Arasında Silahlı Kavga: 1’i Ağır 4 Yaralı
Artvin'de Bayram Öncesi Gıda Ve Fiyat Denetimleri Sıkılaştırıldı
Mardin’de Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
Bozcaada Hattında Bazı Araçların Geçişine Kısıtlama
Kayısıda Çiçeklenme Başladı: Üreticilere Monilya Uyarısı
Malatya’da Ticari Taksi Ücret Tarifesi Güncellendi
“Çanakkale Ruhu ile Malatya’yı Yeniden Ayağa Kaldırmak Mümkün”
Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e Tepki: İddialar Algı Operasyonu
Başkan Güran'dan, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Elazığ'da Yük Treninde Motor Yangını Paniği
Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 22 Şüpheli Yakalandı
“Çanakkale Zaferi, İman, Cesaret Ve Fedakârlıkla Yazılmış Kahramanlık Destanıdır”
Battalgazi’de El Emeği Tatlılar Bayrama Hazırlanıyor
“86 Bin Dönüm Arazi Var Ama Su Yok”: Karademir’den Arapgir İçin Kritik Çağrı
Başkan Kılıç: Çanakkale Zaferi Boyun Eğmeyen Milletin Haykırışıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi Mesajı
Kadir Gecesi'nde Malatya'da Camiler Doldu Taştı
Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet Soruşturması Kapsamında Tutuklandı
Bayramda Trenlerde 8 Bin 898 Kişilik Ek Kapasite Sağlanacak
Batman'da Bahis Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı
Yükleniyor






