• BIST 100

    8970,62%-1,77
  • DOLAR

    34,20% -0,06
  • EURO

    37,48% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2886,65% 0,60
  • Ç. ALTIN

    4835,23% 0,31
battalgazi kırkgöz

Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz”

Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz”

GÜNDEM 10.10.2024 20:00:05 35 0
Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz”
SAMSUN (İHA) – A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar alarak ayrılmak istediğini söyledi.
UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki 3. maçında yarın Samsun’da Karadağ’ı konuk edecek A Milli Futbol Takımı, Samsun’a geldi. 19 Mayıs Stadyumu’nu gezen oyuncular ve teknik heyet zemini inceledi. İncelemelerin ardından Vincenzo Montella basın toplantısına katılarak soruları yanıtladı.

“Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz”
Çok önemli 2 maça çıkacaklarını ifade eden Teknik Direktör Vincenzo Montella, “Bu iki maçı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Eylül ayında biliyorsunuz ki şöyle bir konuya değinmiştik. Fiziksel ve kondisyon olarak futbolcuların hazırlığı. Avrupa Şampiyonası biter bitmez maçların olması tabi ki de tehlikeli bir unsurdu hepimiz için. Çünkü belirli değildi ne kadar iyi olabileceğimiz. Ama ona rağmen çok iyi performanslar gösterdik ve çok iyi sonuçlar aldık o ilk iki maçta. Ekim ayı daha iyi olacak. Yani bu konuda hiçbir şüphem yok. Sonuçlarımız ilk iki maçta çok iyiydi. Bu 2 maçı da iyi sonuçlar alarak geçirmek istiyoruz” dedi.

“Arda Güler’in Real Madrid’de yetişmesi çok büyük anlam ifade ediyor”
Yıldız oyuncu Arda Güler’in kariyeri hakkındaki görüşlerinden de bahseden Montella, "Arda’nın geleceğiyle alakalı biz karar veremeyiz. Ne biz, ne siz, ne de Arda. Real Madrid karar verecek. Ben tabii ki de futbolcularımızın genel olarak daha çok oynamasını dilerim. Ama biliyorsunuz ki Real Madrid’de oynamak çok büyük bir rekabetin içinde bulunmak demek. Sezon başında da uzun süren bir sakatlık süreci oldu. Ona rağmen de geçen sezona göre daha çok dakika almaya başladı. O yüzden orada baktığınızda çok da baskıların hissedildiği, yani başka bir kulüpte bu kadar baskı var mıdır? Hayal edemiyorum. Dünyanın en büyük kulübü. O yüzden orada olması ve orada yetişmesi de çok büyük anlam ifade ediyor” diye konuştu.

“Çok kalabalık bir futbolcu havuzumuz var”
Stoper mevkiisinde sıkıntı yaşayacaklarını düşünmediklerinin altını çizen Vincenzo Montella, “Stoper konusunda herhangi bir şekilde bir endişe duymuyorum gelecekle alakalı çünkü çok kalabalık bir futbolcu havuzumuz var. Bu sene biliyorsunuz ufak tefek sakatlıklar da oldu işte Çağlar gibi işte Ozan gibi ama Cenk’i de takip ediyoruz ve daha genç profiller de var, o yüzden bu konuda herhangi bir endişe duymuyorum. Bu yıl herkesin çok fazla oynandığı yönünde görüşü var. Çok fazla maçın olduğu ve herkesin yani futbolcuların yorulduğuyla alakalı konuşmalar var ama bunun daha çok zihinsel bir mesele olduğunu düşünüyorum. Çünkü fiziksel olarak futbolcuları bir şekilde toparlayabilirsiniz. Zihinsel olarak onları en iyi şekilde diri tutmanız gerekir. Kulüp bazında mesela geniş bir kadroya sahip olduğunuzda ve iyi bir yedek kulübesine sahip olduğunuzda böyle rotasyonlar yaparak eliniz kuvvetli bir şekilde devam edebilirsiniz. O yüzden o fiziksel yorgunlukları da göz ardı edebilirsiniz. Ama biliyorsunuz ki bazı kulüplerde de çok böyle geniş kadrolar olmuyor. O yüzden hep aynı futbolcular oynamak zorunda kalıyor. O yüzden onların aslında daha çok zihinsel olarak toparlaması çok önemli. 3 haftada 7 maç oynanmış. Yani tabii ki de rakamlara baktığınızda biraz fazla gibi gözükse de dediğim gibi daha çok zihinsel bir şey olduğunu düşünüyorum. Önemli olan zihinsel yorgunluğu geliştirebilmek ve tabii ki de en yüksek seviyelerde oynadığınızda da deneyimleriniz artıyor ve deneyimleriniz arttıkça bu zihinsel yorgunluklar da tabii ki de daha az oluyor. Yarın 21.45’te bir maç oynayacağız ve akabinde 3 gün sonrasında bir maçımız daha var ama 7 saatlik bir uçak yolculuğu da var ve baktığınızda tabii ki de bir dahaki maçta da değişiklikler görme ihtimalimiz çok yüksek. Çünkü yorgunluklar fiziksel ve zihinsel daha çok artıyor" şeklinde konuştu.

“Karadağ iyi bir takım”
Grubun ilk 2 maçında Karadağ’ın aldığı sonuçlara aldanılmaması gerektiğinin altını çizen Montalla, "Her maç farklı özellikler barındıran farklı futbolculara da ihtiyacımız olur. Çünkü farklı stratejilerle oynanan maçlardır. Ben şuna inanıyorum, modern futbolda denge çok önemlidir her iki bölümde de. Oyunun her iki bölümünde. Önemli olan şunu da bilmemiz gerekiyor, Karadağ’ın gerçekten iyi bir takım olduğunu, yetenekli oyunculara sahip olduğunu söylememiz gerekiyor. İlk 2 maçta belki sonuçlar istedikleri gibi olmadı ama iyi bir takımları var. İlk maçta duran toplardan 2 gol yediler. Çok fazla da pozisyona girmelerine rağmen maçı kaybettiler. İkinci maçta Galler’e karşı da hemen maçın başında geriye düştükten sonra da birçok pozisyona giren bir takım olduğunu hepimize gösterdi ve tehlikeli olduklarını gösterdiler. Sadece sonuçlandıramadıkları için böyle sonuçlarla karşılaştılar. Tabii ki de tehlikeli bir rakip. Biz de sonsuz saygı duyuyoruz rakibimizi. O yüzden en iyi şekilde hazırlanıp istediğimiz sonucu almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“En çok üretken futbolcular bizim takımımızda”
Forvet hattında en üretken takımlardan biri olduklarına dikkat çeken Montella, “Ben geldiğim günden itibaren bizden daha çok pozisyona giren bir rakip olmadı diye hatırlıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da aynı şekilde. Yani o yüzden böyle kararlarım devam ediyor. Türkiye’ye geldiğim günden beri bütün istatistikleri bireysel olarak kontrol ettiğimde en çok üretken futbolcular, 9 numara giyebilirler, 11 numara giyebilirler, 7 numara giyebilirler. Onları çağırdım ve şu ana kadar da böyle devam ettim. En çok üretken futbolcular bizimle. Seçebilirsem takımımda tabii ki de şöyle bir şey seçmek isterim. 10 tane gol atmamız gerekiyorsa 10 tane ayrı futbolcu atsın. Sadece bir tane futbolcu 10 tane gol atmasın. Çünkü o futbolcu eksik olduğunda bu sefer yaptığımız bütün çalışmaların devamlılığı aksar ve biz bunun aksamasını istemeyiz. Bu yönde de en çok gole yakın, yatkın futbolculara sahip milli takım biz olduğumuzu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
Eksik ve kadrodan çıkartılan futbolcuların bahane olmadığını da sözlerine ekleyen Montella şunları söyledi:
“Bizler için gerçekten çok önemli futbolcular, bizlere çok büyük katkılar bulundular eskiden beri. Ama şunu da söylemek lazım. Herhangi bir bahane üretmeye gerek yok. Bizim her türlü rekabet ortamından başımız dik bir şekilde çıkabileceğimizi biliyoruz ve buradaki futbolcularımızı hepsine tek tek güveniyoruz. Ne kadar iyi futbolculara sahip olduğumuzu da hepimiz biliyoruz. O yüzden eminim ki yarın da istediğimiz futbolu sergileyerek istediğimiz sonucu olacağız.”

Osmaniye’de 3. kattan atlayan genç hayatını kaybetti

Türkiye Amatör Spor Haftası Vezirköprü’de kutlandı

‘Dur’ ihtarına uymayan motosiklet polis memuruna çarptı

Vali Balcı, kayıp üniversite öğrencisi Rojin’in babasını ziyaret etti

Elazığ’da yarım ay manzarası mest etti

Gar Saldırısında Ölenler Malatya'da Anıldı

Amasya Üniversitesinde serada üretim

Cezaevi firarisi zehir taciri polisten kaçamadı

Hamur Kaymakamı Mahir, köy ziyaretlerine devam ediyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkmenistan’da

Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Başladı

Ekmek almaya giden çocuğa çarpan sürücü kaçtı

Türkiye ve Karadağ, 19 Mayıs Stadyumu’nda maça hazırlandı

Kocaeli’de 800 bin TL değerinde elektronik malzeme çalan şüpheliler suç makinesi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani zorunluluktur"

Ahmet Özköse ; Yeni Malatyaspor’u Düşürmek İçin Değil Ayağa Kaldırmak İçin Adayım

Manisa Emniyeti ekim ayı uyuşturucu mücadele raporunu açıkladı

Prosinecki: “Türkiye’nin kalitesini konuşmaya gerek yok, hepsi yıldız oyuncular”

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Tebrikler çocuklar”

Edvin Kuc: “Umarım, Türkiye maçı kötü gidişatımızın biteceği bir maç olur”

Ehliyetsiz sürücünün çarptığı motosikletli hayatını kaybetti

Bakan Güler: "İsrail’in Filistin’de sergilediği devlet terörünü Lübnan’a yayma çabaları güney coğrafyamızın kargaşaya sürüklenmesi riskini artırmıştır”

Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz”

Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen yakalandı

Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı

Yeşilyurt’ta Öğrencilere Tarım Sevgisi Aşılanıyor

Dalaman açıklarında Yunanistan’ın geri ittiği 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bozburun karasında 20 düzensiz göçmen yakalandı

Arda Güler: “Carlo Ancelotti ile aramda hiçbir problem yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Rama, Namazgah Camii’ni ibadete açtı

Yükleniyor

Irak'ta ABD Askerlerinin Bulunduğu Üsse Roketli Saldırı

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Ahmet Özköse ; Yeni Malatyaspor’u Düşürmek İçin Değil Ayağa Kaldırmak İçin Adayım

Galatasaray 3-3 Kasımpaşa

Fenerbahçe 2 - 1 Unıon Saınt Gılloıse

İzmir Taekwondo Poomse İl Şampiyonası Tamamlandı

Turgut Özal Karakucak Güreşleri 6 Ekim’de Yapılacak

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kırıkkaleli Gazi 120 Kilogramlık Halteri Kaldırdı

Türkiye'ye Örnek Olacak Proje Yoğun Katılımla Devam Ediyor.

Başakşehir, Avrupa'da Devam Dedi!

İzmir’den Bir Yıldız Doğdu

Gar Saldırısında Ölenler Malatya'da Anıldı

Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Başladı

Yeşilyurt’ta Öğrencilere Tarım Sevgisi Aşılanıyor

Battalgazi Belediyesi'nden Kadın Hakları Eğitimi

Bakan Kurum’a Fahri Hemşehrilik Beratı Verildi

Vali Seddar Yavuz Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliğine Katıldı

“Bağımlılığı Hapset, Yaşamı Özgür Bırak” Resim Yarışması Başvuruları Başladı

Başkan Sadıkoğlu, Kışla Caddesi ve Söğütlü Cami Esnafları İle Bir Araya Geldi

7. İstanbul Malatya Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi Oldu

Malatya’da halk otobüsü ile servis aracının çarpıştığı kazada 17’si öğrenci,24 yaralı

Erdoğan'dan Sosyal Medya Uyarısı!

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara’da

ABD ve Batı Ne Yazık Ki İsrail'in Esiri Olmuş

Bakan Yerlikaya: "Edirne’de kişilere karşı suç olaylarında yüzde 12,2 düşüş var”

CHP’li Yazgan: ‘Yerel Basın Demokrasinin Can Damarı’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Filistin’in kahraman halkına başsağlığı diliyorum"

CHP Genel Başkanı Özel, Malatya’da Partililerle Buluştu

CHP Liderinden Malatya’da Konteyner Kent Ziyareti

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1