-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Yeşilyurt Belediyesi “El Sanatları Kursları” Kış Günlerinin Vazgeçilmezi Oldu!
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezlerinde açılan el sanatları kursları, kar yağışının etkisini artırdığı kış günlerinde kadınların en çok tercih ettiği sosyal alanlar arasında yer alıyor.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezlerinde açılan el sanatları kursları, kar yağışının etkisini artırdığı kış günlerinde kadınların en çok tercih ettiği sosyal alanlar arasında yer alıyor. Soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gören kurslar, hem geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlıyor hem de kadınların sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımını destekliyor.

Kadın emeğinin desteklendiği, üretimin ve paylaşımın ön planda olduğu el sanatları kursları, Yeşilyurt’ta kış mevsimini daha sıcak ve anlamlı hale getiriyor.
Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslarda kadınlar; dikiş-nakış, örgü, tel kırma, ahşap boyama, takı tasarımı ve çeşitli el işi dallarında eğitim alıyor. Kursiyerler, el emeği göz nuru ürünler ortaya koyarken, bu ürünleri satarak aile bütçelerine de katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kültür ve Sanat Merkezleri, sadece birer eğitim alanı olmanın ötesinde, kadınların sosyalleştiği, keyifli vakit geçirdiği ve yeni arkadaşlıklar edindiği sıcak mekânlara dönüşüyor. Karla kaplı ve soğuk geçen kış günlerinde kurslara katılan kadınlar, hem üretmenin hem de paylaşmanın verdiği huzuru bir arada yaşıyor.
Kursiyer kadınlar, Yeşilyurt Belediyesinin sunduğu bu imkânlar sayesinde ev ortamından çıkarak kendilerine zaman ayırabildiklerini, yeteneklerini keşfettiklerini ve özgüven kazandıklarını ifade ediyor. Üretilen el sanatları ürünleri, çeşitli sergi ve satış organizasyonlarıyla vatandaşların beğenisine sunulurken, kadınların emeği ekonomik değere dönüşüyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda daha güçlü yer almaları amacıyla el sanatları kurslarının yıl boyunca devam edeceğini belirterek, Kültür ve Sanat Merkezlerinin her yaştan kadına açık olduğunu vurguladı.
El sanatları kurslarına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Başkan Geçit, “Yeşilyurt Belediyesi olarak, kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif yer almalarını, üretim süreçlerine katılmalarını ve el emeği ürünleriyle aile bütçelerine katkı sunmalarını çok önemsiyoruz. Kültür ve Sanat Merkezlerimizde açtığımız el sanatları kurslarıyla hem geleneksel değerlerimizi yaşatıyor hem de kadınlarımıza sıcak ve keyifli sosyal ortamlar sunuyoruz. Bu kurslarımız artarak devam edecektir.” dedi.

Doğanşehir-Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
YKS'ye 2 Milyon 425 Bin Aday Başvurdu
HSK Kararıyla Yargıtay İçin 8 Yeni Üye Seçimi Yapıldı
Manavgat Belediyesine Yönelik Soruşturmada 12 Şüpheli Tutuklandı
Suriye'de Askeri Kışlada Roket Patladı: 29 Yaralı
Malatya'da Traktör Devrildi: 2 Yaralı
Malatya'da Zincirleme Kaza: 3 Yaralı
Başkan Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
Malatya'da Otomobil İle Kamyon Çarpıştı: 1 Ölü, 1 Yaralı
Yalçın Topçu , İlber Ortaylı için başsağlığı mesajı yayımladı
Kayısı Üreticilerine Monilya Hastalığı Uyarısı
Şanlıurfa’da Sanayi Sitesinde Trafo Patladı
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğrenci Ve Öğretmenlere Ara Tatil Mesajı
Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın Bereketini Hemşehrilerimizle Paylaşıyoruz
Mersin'de Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Devrildi: 3 Ölü, 11 Yaralı
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan Petrol Kararı: 400 Milyon Varil Petrol Piyasaya Sürülecek
Antalya Merkezli 5 İlde Eş Zamanlı Operasyonda 84 Gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta İlçesinde Füze Paniği
DMM, THY İle İlgili İddiaları Yalanladı
5.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali İçin Başvurular Başladı
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı Basın Mensuplarıyla İftar Programında Bir Araya Geldi
Malatya Eğitiminde Bir Marka: Çamlıca Koleji Başarılarıyla Dikkat Çekiyor
Malatya Beydağ'ında Dağ Keçileri Görüntülendi
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Özel Etkinlik
Başkan Kılıç ; İstiklal Marşı Sarsılmaz İnancımızın Simgesidir.
İzmir’de Çöpe Atılan APP Plakalar Dikkat Çekti
Malatya'da Çatı Yangını
Malatya Meslek Lisesinin Yeniden İnşası İçin İmzalar Atıldı
Bitlis’te Yolcu Otobüsünde 4 Kilo Skunk Ele Geçirildi
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
Yükleniyor






