Gül Kaçar


Savaş

Savaş; ülkeler, hükûmetler, bloklar ya da bir ülke içerisindeki toplumlar, isyancılar veya milisler gibi büyük gruplar arasında gerçekleşen silahlı çatışmaya denir.


 

Savaş; ülkeler, hükûmetler, bloklar ya da bir ülke içerisindeki toplumlar, isyancılar veya milisler gibi büyük gruplar arasında gerçekleşen silahlı çatışmaya denir.

 

Savaşlar genellikle dini, millî, siyasi ve ekonomik amaçlara ulaşmak için gerçekleştirilir. 

 

Kullanılan silahlara, amaçlara, taraflara ve gerçekleştiği yerlere göre farklı şekillerde adlandırılır: Nükleer savaş, Soğuk savaş, İç savaş, Dini savaş, Dünya savaşı, Gerilla savaşı ve biyolojik savaş gibi.

 

Temel amacı ülke ve zümre menfaatleri olan bu savaşlarda belli kuralları olmasına rağmen kural tanımaz bir hal almış durumda. 

 

Ve coğrafyamızda gün geçmiyor ki savaş olmasın. Çünkü içinden geçtiğimiz kirli zaman ele verdiklerinden fazlasını gelecek zamana saklarken, biliyoruz ki bu sistemde asalet ve adalet yok hükmündedir. 

 

Toplumun şekil alması için yoğrulan çamurların, toplumların özellikle çocukların hamuruna neler karıştırdığını ve yüreklerde nasıl yaralar açtığını düşünen de yoktur. 

 

 

O yüzden "hastalıklı insanların çekim alanına giren toplumlar" çocuklarını kurban vermeye mahkumdur. 

Örneğin süper güç Amerika’ya göre İsrail’e dokunmak tehlikeli ve yasaktır.

 

Neden mi ?

 

Çünkü onların Ortadoğu’daki Jandarmasıdır. Onlar da kendi bataklığındaki timsahlarıyla gurur duysun. Geleni gideni yutuyorlar.

 

Her şeyi onlara göre dizayn edende kendisidir. Her türlü savunma hakkı onlara sunulur. Mazlumların buna hakkı yoktur. Çünkü sistemi yaratan onlar. Ve bu sistemde en çok nemalanması gerekende onlar. 

Kısacası soysuzluk yapacak ortamı kolayca bulabiliyor ama geride bıraktıkları isimler ve resimler de onların peşini bırakmayacaktır.

 

Sonuç olarak savaşların sona ermesi. Her ülkenin kendi sınırları içinde rahat ve huzurlu yaşaması için insanlığın tekrar kendini güncellenmesi gerekir. 

 

Unutmayalım ki en kötü barış bile savaştan iyidir.

Topçu ; İsrail,ruh ikizi Firavun’un akıbetini yaşayacaktır

Yalçın Topçu ; "İnsanoğlu Yoruldu Gitti"

Kıbrıs Gazisi Hasan Hüseyin İncesu, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı

Uyuşturucu Sağlama Suçundan 10 Yıl Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Mersin Şehir Hastanesi’nden 4 Doktor Sağlık Bakanlığı’na Atandı

Şırnak’ta günlük 15 bin varil petrol çıkacak yeni kuyu

Merkez Bankası faizi değiştirmedi, yüzde 8,5 düzeyinde sabit tuttu

Çorum’da kuvvetli sağanak hayatı felç etti

Dev kruvaziyerler Galataport'a demirledi

Ege Denizi'nde 5.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8