• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Kıbrıs Adası’nda iki toplumlu bir seçenekten başka hiçbir seçim yolu kalmamıştır”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Kıbrıs Adası’nda iki toplumlu bir seçenekten başka hiçbir seçim yolu kalmamıştır”

GÜNDEM 14.11.2024 22:50:29 154 0
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Kıbrıs Adası’nda iki toplumlu bir seçenekten başka hiçbir seçim yolu kalmamıştır”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu kadar yıllık tecrübeden ve gelişmeden sonra Kıbrıs Adası’nda iki toplumlu bir seçenekten başka hiçbir seçim yolu kalmamıştır" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 41’inci yıl dönümü dolayısıyla Ankara Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenledi. Resepsiyona TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının üzerinden 41 sene geçtiğini hatırlatarak, "Artık Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerleşmiş, kökleşmiş kendisini dünyaya ispat etmiş ve gerçekten önemli mesafeler katetmiş olan bir cumhuriyettir. Genç bir cumhuriyet. Bu 41 yıllık süre içerisinde çok önemli badireler atlatıldı. Çok büyük zorluklardan geçildi. Bu süre içerisinde adada barış içinde yaşama niyetini ortaya koyan bu adımların atılması için her türlü fedakarlığı yapan Kıbrıs Türkleri olmuştur. Ama ona mukabil maalesef başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bazı çevreler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sürekli cezalandırmak, Kıbrıs Türklerini de bu olumlu tavırlarına rağmen uluslararası alanda ötekileştirme yolunu tercih etmişlerdir. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki artık bu kadar yıllık tecrübeden ve gelişmeden sonra Kıbrıs Adası’nda iki toplumlu bir seçimden başka seçenek, başka hiçbir seçim yolu kalmamıştır. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, vardır ve kıyamete kadar var olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak da elimizdeki bütün imkanlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her alanında savunulması, Kıbrıslı soydaşlarımızın her türlü hak ve hukukunun teminat altına alınması için dün olduğu gibi bugün de mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, Gazze’de yaşananları gördükten sonra Türkiye’nin garantörlüğünün ne kadar önemli bir adım olduğunun çok daha iyi anlaşıldığını belirterek, "Türkiye bu anlamda Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimizin hak ve hukukunu korumaya devam edecektir. Barış içerisinde, fiili olarak adada iki devlet var. Devletlerin birisini, yani güneydeki bir şekilde Kıbrıs’ın tamamının temsilcisi olarak saymak hakka da, hukuka da aykırıdır. Dolayısıyla bu iki devletin varlığını kabul etmek ve barış içerisinde bir arada yaşayabileceğini göstermek Kıbrıs Türk Devleti’nin en önemli sorumluluklarından birisidir. Biz de Türkiye olarak iki devletli bu çözümden başka bir yol olmadığını ve Kıbrıs Türk Devleti’nin giderek güçlenmesi, uluslararası alanda tanınırlığının arttırılması için gayretle mücadelemize devam edeceğiz. Yaşasın Kuzey Kıbrıs’ta Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kıyamete kadar olacak birlikteliği, kardeşliği, dostluğu. İnşallah önümüzdeki günlerde Kıbrıs Türk Devleti’nin her alanda çok daha fazla tanınır hale geldiğini göreceğiz. Bunun sonuçlarının da ne anlama geldiğini hep beraber göreceğiz. Bu uğurda mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu Türksoy da, "Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi liderimiz Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın bizlere miras bıraktığı bu cumhuriyet, halkına güven, milli davaya hayatlarını karşılıksız adayan bir neslin bugünkü ve gelecekteki nesillere armağanıdır. Cumhuriyetimizin temellerinde Kıbrıs Türk halkının onurlu mücadelesi, vatan sevgisi egemenlik ve bağımsızlık iradesi yatmaktadır. Bu vesileyle Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anar, gazilerimiz, mücahitlerimiz ve kahraman halkımıza şükranlarımızı sunarım. Genç, çağdaş ve demokratik bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 41 yıllık kısa süre içerisinde sağlam kökler kurmuştur. Bu bir iftihar vesilesidir. Bu başarı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş ve demokratik ilkeler üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz desteğiyle mümkün olmuştur" dedi.

Kastamonu’da Feci Kaza: 3 Ölü, 4 Yaralı

Bursa'da Trafik Kazası: 8 Yaralı

Malatya'da Hırdavatçı Alışveriş Merkezinde Büyük Yangın Çıktı

Bakan Kurum: 300 Bininci Konutun Anahtarı Malatya'da Teslim Edilecek

Şanlıurfa’da Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu: 7 Şüpheli Yakalandı

YKS Sonuçları Açıklandı

Malatya'da Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti: 2 Yaralı

Kontrolden Çıkan Otomobil Orta Refüje Çarptı: 4 Yaralı

Malatya’da Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

Hafta Sonu 2 Sınav Yapılacak

Trafikte’te ’Kaynak’ Yapan Sürücülere 4 Milyon TL Ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye Mesajı

Şarkıcı Metin Işık Yeniden Yargılandı

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti

Elazığ’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Karademir’den Kayısı İçin Acil Destek Çağrısı

Malatya’da Akrilik Plaka Fabrikasında Patlama: 3 Yaralı

Yenişehir’de Cuma Namazı Çıkışı Silahlı Saldırı: 4 Kişi Yaralandı

Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursunda Yetişiyor

Gaziantep'te Gümrük Kaçağı Çaya El Konuldu

Battalgazi Belediyesi’nden Çevreci Ve Ekonomik Enerji Hamlesi

Malatya’dan Tacikistan’a İhracat Artacak

Adalet Bakanlığı’na 20 Bin Personel Alınacak

Balıkesir'de Orman Yangını

Malatya'da Kamyon İle Traktör Çarpıştı: 1 Ölü

Malatya’da İki Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı

Elazığ-Bingöl Kara Yolunda Trafik Kazası: Araç Şarampole Devrildi

Başkan Sami Er’den Birlik Ve Dayanışma Vurgusu

MAHİS-DER: Mali Hizmetler Sınıfı Oluşturulmalı, Kamu Maliyesi Güçlenmeli

Yükleniyor

Pakistan'da Okul Servisine Bombalı Saldırı

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Kastamonu’da Feci Kaza: 3 Ölü, 4 Yaralı

Bursa'da Trafik Kazası: 8 Yaralı

Şanlıurfa’da Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu: 7 Şüpheli Yakalandı

Malatya'da Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti: 2 Yaralı

Kontrolden Çıkan Otomobil Orta Refüje Çarptı: 4 Yaralı

Malatya’da Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

Trafikte’te ’Kaynak’ Yapan Sürücülere 4 Milyon TL Ceza

Şarkıcı Metin Işık Yeniden Yargılandı

Elazığ’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Malatya'da Hırdavatçı Alışveriş Merkezinde Büyük Yangın Çıktı

Bakan Kurum: 300 Bininci Konutun Anahtarı Malatya'da Teslim Edilecek

Karademir’den Kayısı İçin Acil Destek Çağrısı

Battalgazi Belediyesi’nden Çevreci Ve Ekonomik Enerji Hamlesi

Malatya’dan Tacikistan’a İhracat Artacak

Başkan Sami Er’den Birlik Ve Dayanışma Vurgusu

MAHİS-DER: Mali Hizmetler Sınıfı Oluşturulmalı, Kamu Maliyesi Güçlenmeli

Söz Verildi, Yapıldı: Hasırcılar’a Yeni Taziye Evi

Milletvekili Ölmeztoprak İkizce’de Yapımı Devam Eden Kavşağı İnceledi

Arslantepe’de İlk Kez Biyoarkeoloji Eğitimi Düzenleniyor

"Ankara'yı Sporun da Başkenti Yapmayı Hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e Sert Çıktı!

Erdoğan - DEM Parti Heyeti Zirvesi: Görüşme 1 Saat Sürdü

CHP Genel Başkanı Özel Hakkında Soruşturma Başlatıldı

" Seferberlik Başlatıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin Davasını Terk Edemeyiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Camımıza Taş Atana Gülle Atmasını İyi Biliriz'

''İsrail’in İran'a Saldırılarını Asla Tasvip Etmiyoruz''

İSRAİL NE YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİL'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2