9935,96%0,50
34,71% -0,05
36,81% 0,77
2953,70% -0,17
4829,40% -0,23
Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinemaseverleri ve sanatseverleri ve sinema akademisyenlerini bir araya getirerek, kültürel bir köprü oluşturdu.
Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinemaseverleri ve sanatseverleri ve sinema akademisyenlerini bir araya getirerek, kültürel bir köprü oluşturdu. Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda insanların farklı kültürlerini ve bakış açılarını anlamalarına yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıktı.
Gala ve ödül törenine, siyasiler, bürokratlar, işadamları, gazeteciler, yönetmenler, film oyuncuları, akademisyenler, üniversite öğrencileri, STK temsilcileri, sinema sever, sanatsever ve çok sayıda halktan çok sayıda kalabalık katılım sağladı.
Film Festivaline, 473 film başvurusu yapıldı. Festival filmlerini, Akademi ve Sanat dünyasından önemli isimler değerlendirerek, ilk üçü belirledi. Ülkemizin farklı üniversitelerinden sinema akademisyenleri ve sinema eleştirmenleri festival jürisinde yer aldı.. Galada dereceye giren filmlerin gösterimi gerçekleştirildi. Birinci filmin yönetmenliğini Özkan Emre’nin yaptığı Pamuk, ikinci film yönetmenliğini Ramazan Bayrak’ın yaptığı Üzümlü Kurabiye, üçüncü film ise yönetmenliğini Tuğçe Kayaarası’nın yaptığı Sesimi Duyan Var Mı filmi olmuştur. İlk üçe giren filmlerin ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
Haliliye Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezindeki galanın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı şöyle dedi:Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan bir arkeolojik keşif olarak bilinir. Ancak bu muazzam tarih öğesinin yanı sıra, sinemanın büyülü dünyası da son üç yıldır Göbeklitepe’de bir araya geliyor. 3.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla buluşturarak, büyüleyici bir deneyim sunuyor.
3. Uluslararası Göbekli Tepe Kısa Film Festivali’nin marka kimliğini yasal olarak koruma altına almak için Türk Patent Kurumuna başvurarak patentini aldık.Bu teknolojik,ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayaktır.
STK olarak, ülkemize, toplumumuza faydalı olabilmek, dünya miras listesinde olan Göbeklitepeyi gündemde tutmak, cazibe merkezi haline getirmek, ekonomik hareketliliği sağlamak, sosyal ilerlemeyi gerçekleştirmek gibi nedenlerle Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali projesini uzun yıllar sürdürmeyi düşünüyoruz. Yıllardır Ankara’da Şanlıurfa’mız, bölgemiz ve ülkemiz için imkanlar elverdiğince çalışmalar yapmaktayız. Bu projeyi de uluslararası arenada geleneksel hale getirerek sürdürmeyi planlıyoruz.
Film Festivalinin gerçekleşmesinde, maddi manevi destek sağlayan, Haliliye Belediye Başkanlığına, Eyyubiye Belediye Başkanlığına,Akçakale Belediye Başkanlığına, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına,Bfz Türk TV’ye,işadamı Emin Süzen’e teşekkür ederim.”