• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,21% 0,02
  • EURO

    44,75% 0,30
  • GRAM ALTIN

    4171,85% -0,11
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Yeşilyurt Belediyesi’nden Çiftçilere Büyük Destek! 250 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

Yeşilyurt Belediyesi, Nisan Ayı içerisinde yaşanan zirai don olayından etkilenen ve tarımsal üretiminde zarar gören çiftçilere destek olmak amacıyla 250 bin adet sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

MALATYA 5.05.2025 17:48:00 167 0
 Yeşilyurt Belediyesi’nden Çiftçilere Büyük Destek! 250 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

Yeşilyurt Belediyesi, Nisan Ayı içerisinde yaşanan zirai don olayından etkilenen ve tarımsal üretiminde zarar gören çiftçilere destek olmak amacıyla 250 bin adet sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen dağıtım, üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz Semt Pazarında gerçekleşen fide dağıtım etkinliğinde domates, biber ve patlıcan gibi sebze fideleri üreticilere teslim edildi.

 

Yoğun ilgi gören dağıtım töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, insan ve toplum hayatını etkileyen doğal afetler ve salgınların olduğu, tarıma ve üretime önem veren toplumların ayakta kaldığına dikkat çekti. Pandemi süreci ve yaşanan ağır deprem felaketlerinden sonra tarımın ve yerli üretimin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını ifade eden Başkan Geçit, insanlığın müreffeh bir hayat yakalamasının araç ve konut sayısının artmasıyla değil tarıma vereceği destekle olacağının altını çizdi.

Yaşanan zirai dondan etkilenen çiftçilerin mağduriyetinin en aza indirilmesi için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Başkan Geçit, geride kalan bir yıl içerisinde 35 ton arpa ve 44 bin adet meyve fidanının ücretsiz dağıtımından sonra 250 bin adet sebze fidesi dağıtımıyla ilçedeki tarımsal kalkınmaya yönelik desteklerine bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

 

Doğal afetlerden etkilenen üreticilere yönelik desteklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurgulayan Başkan Geçit, üreticilere hitaben yaptığı konuşmada; “Son dönemde yaşadığımız ani hava değişiklikleri ve özellikle bahar aylarında etkili olan zirai don felaketi, hepimizin yüreğini burktu. Tarım arazilerimizde, seralarımızda, meyve bahçelerimizde meydana gelen zararlar, sadece üreticimizi değil, aynı zamanda şehrimizin ekonomisini ve gıda arz güvenliğini de tehdit eder hale geldi. Bu süreçte en büyük zararı, sabahın erken saatinde tarlasında alın teri döken, ekmeğini topraktan kazanan siz değerli çiftçilerimiz gördünüz. Ancak unutmayın ki, belediye olarak “Üreten Eller, Güçlü Yarınlar” anlayışıyla her zaman sizlerin yanındayız. Şehrimizi topyekün ayağa kaldırırken tarımsal üretiminde daha fazla artması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Pandemi süreci ve deprem felaketlerini yaşayan bir toplum olarak tarımsal üretimin ne denli önemli olduğuna yakından şahitlik ettik. Belediye olarak tarımsal hizmetlere çok büyük önem veriyoruz. Ücretsiz bir şekilde dağıtımını yaptığımız 35 ton arpa ve 44 bin meyve fidesinden sonra bugünde 250 bin adet sebze fidesini üreticilerimize teslim ederek yerli üretimi teşvik ediyoruz. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Kaba Yem Üretim Tesislerimizi de hizmete sunarak tarımsal hizmetlerimizde ki hedeflerimizi teker teker gerçeğe dönüştürmüş olacağız. Her şey üretim, her şey tarım, her şey çiftçilerimiz için.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Geçit, zirai dondan etkilenen üreticilere bir nebze de olsa katkı sunmak, yeniden üretim yapabilmeleri için destek olmak amacıyla 250 bin adet fideyi ücretsiz olarak dağıtımına yaparak tarımsal hizmetlerine güçlü bir katkı daha sunduklarını ifade ederken, “ Bu destek sadece bir fide yardımı değil; üretime olan inancımızın, toprağa olan saygımızın, sizlere olan güvenimizin bir göstergesidir. Bu zor günlerde omuz omuza vererek, dayanışma içinde bu süreci hep birlikte aşacağız. Belediye olarak, tarımsal üretimin devamlılığı ve kırsal kalkınmanın sağlanması adına bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da desteklerimizi sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki, bu topraklar yeniden filizlenecek, bu fideler umut olacak. Bugün burada çiftçilerimize, balkonunda ya da bahçesinde üretim yapmak isteyen hemşerilerimize binlerce fide dağıtıyoruz. Domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleriyle hem sofralarınıza sağlık hem de ekonominize katkı sunmayı hedefliyoruz. Programımıza katkı sunan tüm kurumlara, tarım müdürlüğümüze, muhtarlarımıza ve belediyemizin emektar ekiplerine teşekkür ediyorum. Hepinize bereketli, kazançlı, dertsiz günler diliyorum. Unutmayın; üretmek bir umut işidir. Umudu yeşerten herkesin yolu açıktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan 250 bin adet sebze fidesi, Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne kayıt yaptıran çiftçilere dağıtıldı.

 

Fide dağıtım etkinliğine, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda üretici katıldı.

 

 

Malatya’da Araç Ve Baraka Yangını

Malatya’da "Kız Meselesi" Silahlı Kavgaya Dönüştü: 1 Yaralı

Eşi İle Tartışan Kadın Seyir Halindeki Araçtan Atladı

Yeşilyurt Belediyesi’nin Ücretsiz Spor Akademisi Kayıtları Başlıyor

Yeni Malatyaspor’un Yeni Başkanı Haşim Karadağ Oldu

Kuyumculara Dadanan Suç Makinesi Biri Çocuk 2 Kişi Yakalandı

Başkan Zeyrek’ten Umutlandıran Haber

Malatya’da Dört Ayrı Kazada 9 Kişi Yaralandı

Katliam Gibi Kaza 1 Ölü, 10 Yaralı

Refahiye’de Silah Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Serinlemek İçin Girdiği Baraj Gölü’nden Cansız Bedeni Çıktı

MHP, DEM Parti İle Bayramlaştı

Keneden Ölenlerin Sayısı 6’ya Yükseldi

Durumu Ağır

Bayram’da Kan Donduran Olay

Binlerce Balonun Bırakıldığı Elif Azra, Hayatını Kaybetti

Kaçan Kurbanlık Sahiplerini Peşinden Koşturdu

Kurbanlıklar Firarda

Kışlada Bayram Sevinci

Gelenek Yine Bozulmadı: Acemi Kasaplar Hastaneye Koştu

Konya’da Yolcu Otobüsü Devrildi: 1 Ölü, 23 Yaralı

Malatya’da Vatandaşlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

Başkan Keskin’den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Gökhan Gök’ten Kurban Bayramı Mesajı

Palet Fabrikası Alev Alev Yanıyor

Başkan Er, Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

İl İl Bayram Namazı Saatleri

Vali Yavuz Ve Protokol Şehitliği Ziyaret Etti

Battalgazi’de Mezarlıklar Ve Camiler Bayrama Hazır

Virajı Alamayan Araç Şarampole Devrildi: 10 Kişi Yaralandı

Yükleniyor

Pakistan'da Okul Servisine Bombalı Saldırı

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Malatya’da Araç Ve Baraka Yangını

Malatya’da "Kız Meselesi" Silahlı Kavgaya Dönüştü: 1 Yaralı

Eşi İle Tartışan Kadın Seyir Halindeki Araçtan Atladı

Kuyumculara Dadanan Suç Makinesi Biri Çocuk 2 Kişi Yakalandı

Malatya’da Dört Ayrı Kazada 9 Kişi Yaralandı

Katliam Gibi Kaza 1 Ölü, 10 Yaralı

Refahiye’de Silah Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Serinlemek İçin Girdiği Baraj Gölü’nden Cansız Bedeni Çıktı

Bayram’da Kan Donduran Olay

Konya’da Yolcu Otobüsü Devrildi: 1 Ölü, 23 Yaralı

Yeşilyurt Belediyesi’nin Ücretsiz Spor Akademisi Kayıtları Başlıyor

Malatya’da Vatandaşlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

Başkan Keskin’den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Gökhan Gök’ten Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Er, Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

İl İl Bayram Namazı Saatleri

Vali Yavuz Ve Protokol Şehitliği Ziyaret Etti

Battalgazi’de Mezarlıklar Ve Camiler Bayrama Hazır

Malatya’da Kurban Satıcılarına Sahte Para Uyarısı

Başkan Özcan’ın Kurban Bayramı Mesajı

MHP, DEM Parti İle Bayramlaştı

Zor Şartlarda Görev Yapan Gazetecilere Ziyaret

Ağbaba; “Malatya’da Yıllardır Çevre Felaketi Yaşanıyor”

“Benim Tekrar Seçilme Veya Tekrar Aday Olma Gibi Bir Derdim Yok”

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Aile bağlarının zayıflaması, gençleri duygusal ve yönlendirilmiş kararlara sürüklüyor

Milletvekili Ramanlı: Halkın sorunlarını yerinde görmeden çözüm olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan: "Rusya ve Ukrayna arasında biner kişilik esir takası anlaşması sağlandı"

Dünyanın gözü Ankara'da

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2