• BIST 100

    10249,17%0,20
  • DOLAR

    39,85% 0,07
  • EURO

    46,97% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4282,90% 0,56
  • Ç. ALTIN

    6824,41% 0,23

Kuyumcular: Altın daha da yükselmeden yatırım yapılmalı

Kızıltepe Kuyumcular Derneği Başkanı Veysi Güç ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Erkan, altın fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin süreceğini belirterek, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

GÜNDEM 10.04.2025 16:25:51 101 0
Kuyumcular: Altın daha da yükselmeden yatırım yapılmalı

Küresel ticaret gerilimlerinin etkisiyle altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Ons altın 3 bin doları aşarken, gram altında da yukarı yönlü hareket devam ediyor.

Kızıltepe Kuyumcular Derneği Başkanı Veysi Güç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Erkan, son dönemde altın piyasasındaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Dernek yöneticileri, altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu vurgularken, vatandaşlara dikkatli ve bilinçli alım yapmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Ayrıca sahte altın uyarısında da bulunan kuyumcular, özel tespit cihazlarıyla piyasayı denetlediklerini aktardı.

Kızıltepe Kuyumcular Derneği Başkanı Veysi Güç, altın piyasasındaki güncel durumu değerlendirerek, “Şu anki güncel altın fiyatları 24 ayar has 3 bin 880 TL. Eskiden de olduğu gibi hala altın fiyatlarında sabit bir durum yok, onama sürekli oluyor. Uzun yıllardır bu sektörde olduğumuzdan en güzel yatırım altındır. Altın, devamlı kazandıran, uzun vadeli bir yatırımdır. Altın yatırımının yapılmasını daima tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dünya çapında altın yükseliyor”

Güç, dünya genelindeki siyasi gelişmelerin altın fiyatlarını etkilediğini aktararak, “Malum olduğu üzere dünyadaki ticaret savaşlarıyla birlikte Trump’ın vergi açıklamalarıyla da altın sürekli artmakta. Dolayısıyla en güzel yatırım şu an altındır. Yılbaşına kadar da altın yükselişte olacak. Aşağı yukarı 3-4 ay sonra sezon başlıyor. Sezonda şu anda altın 4 bin civarındadır. İlerleyen zamanlarda 5 bini bulur. Altın alım-satımı veya yatırımı düğün sezonuyla çok bir alakası yok. Çünkü dünya çapında altın yükseliyor. Ticaret savaşlarına bağlı artış yaşanıyor.” şeklinde ifade etti.

Altın alımı için doğru zamanın şimdi olduğunu ifade eden Güç, “Altın alacakların bu günlerde almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü önümüzdeki günlerde tahminimizce yüzde 80 diyorum artacak. Ayrıca düğün sezonu da açıldı. Altın, devamlı yükseliyor, inişleri ise çok nadir olur. Şu andaki fiyatlar; ata altın 25 bin 300, yarım 12 bin 653, çeyrek 6 bin 325 lira. Dün fiyatlar daha düşüktü. Her gün farklı bir fiyatla uyanıyoruz. Esnaflara tavsiye üzeri fiyat gönderiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Erkan ise altın piyasasında dalgalanmanın dünya siyasetinden kaynaklandığını belirterek, “Şu an altın piyasası, dünya siyasetindeki olan gelişmelerden dolayı biraz dalgalı. Ons fiyatları biraz yüksek. Yaşanan dalgalanmalardan dolayı tavsiyemiz; müşterilerimizin fiyatı iyi takip etmesi, 3 bin 750 civarlarına düştüğü zaman altın alım fırsatıdır. 3 bin 900’e kadar da çıkabilme ihtimali var. Dolayısıyla kendileri altını değerlendirebilirler.” dedi.

“7, 8 ve 10’uncu aya kadarki altın alımı yapılabilir “

Altının ons fiyatının dolar bazlı olduğunu vurgulayan Erkan, “Altın yükselişi dünya siyasetine bağlı olan bir durumdur. Ons fiyat birimi olarak belirlendiği için piyasada dolar olarak alışveriş yapılıyor. Dünya siyaseti çalkantılı döneme girdiği zaman ons fiyatlar yükseliyor. Türkiye’de ayriyeten dolar da yükseldiği için altın ekstra bir kazanç getiriyor. 2 yıl öncesine göre altının kilogram birim olarak 45-50 bin dolar civarındayken şu anda 102 bin dolar civarında. Normal şartlarda ise altın, yılbaşı ve yıl sonlarında daha çok yükselme gözüküyor. Yıl ortalarında daha durgun daha düşük fiyatlar seyrediyor. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, 7, 8 ve 10’uncu aya kadarki durumlarda altın alımı yapabilirler. Yıl sonuna doğru 10, 11, 12 aylarda ise yükselme başlar. Mart ayına kadar devam eder. Genelde bu şekilde seyreder. Dünya siyasetindeki olan gelişmeler olduğu zaman fark etmiyor, yine her türlü yükseliş oluyor.”

“Altın her zaman kazandıran bir emtia olmuştur”

Sahte altın tehlikesine de dikkat çeken Mehmet Ali Erkan, şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanlarda altın değer kazandığı için dolandırıcıların sahte altın ya da düşük ayar altın piyasaya sürme çabaları var. Dernek olarak özel ayar tespit cihazları getirdik. Sadece Türkiye’de bunu gerçekleştiren Kızıltepe Kuyumcular Derneği oldu. Gelen piyasadaki düşük altınlar makinelerden tespit ediyoruz, düşük olanları kesiyor hurdalığa ayırıyoruz. Bu konuda dernek olarak çok hassasız. Özellikle tam altın, yarım altın, çeyrek altın konusunda bayağı bir sıkıntı yaşanıyor. Dolayısıyla esnaflarımıza çok sayıda cihaz getirdik. O cihazlar sayesinde ağrılarının tespitini yapabiliyoruz. Vatandaşlarımızın da altın alırken kesinlikle güvendiği kuyumcudan alışveriş yapmalıdırlar. Şu anda ayarlarını tespit ettikten sonra satışını yapıyoruz. Altın her zaman kazandıran bir emtia olmuştur. Dolardan daha fazla bir getirisi vardır. Uzun vadeli yatırımlar da altını düşünmeleri lazım. 3 bin doların altına düştüğü zaman alım yapabilir, satışlarını gerçekleştirebilirler.” (İLKHA)

Haber Kaynak : ILKHA

Ormana Benzin Dökerek Yangın Çıkartan Şahıs Gözaltına Alındı

Ödemiş Yangınında İkinci Acı Haber

Buca’daki Orman Yangını Yerleşim Yerine Ulaştı

Kontrolden Çıkan Beton Mikseri Trambüse Çarptı: 4 Yaralı

Malatya’da Evden Hırsızlıklar Yüzde 70 Azaldı

Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı

Yeşilyurt Belediyesi Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Başladı

Malatya'ya 400 Milyon TL Değerinde Eğitim Kompleksi

Yıldız Futbolcu Hayatını Kaybetti

Battalgazi Belediyesi’nden Geçici Elektrik Aboneliğine İlişkin Yeni Düzenleme

Bedelli Askerlikte Zamlı Ücret Belli Oldu

Elazığ’da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Tutuklama

Bakanlık Açıkladı

Ehliyette Zeka Testi: IQ 79 Şartı Aranacak!

Memur Ve Emeklilerin Zam Oranları Belli Oldu

Kurtlar Vadisi’nin "Kibritçi Cevat"ı Şekip Taşpınar hayatını kaybetti

4 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Bursa'da 4.3 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Zabıta Ekipleri Denetimlerini Titizlikle Sürdürüyor

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantılarına Başladı

Tunç Soyer'in Gözaltı Görüntüleri Ortaya Çıktı

“Muharrem Ayı, Sadece Matem Değil Aynı Zamanda Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Ayıdır”

FETO Tuzağı

Otomobilin Çarptığı Yaya Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa’da Otomobil Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı

Malatya’da Sokak Hayvanları İçin Kapsamlı Önlem Planı Görüşüldü

Aksaçlılar Leman Derğisi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Başkan Yalçın’dan Leman Dergisine Sert Tepki

Malatya’da Bariyerlere Çarpan Tır Alev Aldı

Dondurma Alırken Dikkat

Yükleniyor

Pakistan'da Okul Servisine Bombalı Saldırı

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Ormana Benzin Dökerek Yangın Çıkartan Şahıs Gözaltına Alındı

Kontrolden Çıkan Beton Mikseri Trambüse Çarptı: 4 Yaralı

Malatya’da Evden Hırsızlıklar Yüzde 70 Azaldı

Elazığ’da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Tutuklama

4 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Tunç Soyer'in Gözaltı Görüntüleri Ortaya Çıktı

FETO Tuzağı

Otomobilin Çarptığı Yaya Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa’da Otomobil Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı

Malatya’da Bariyerlere Çarpan Tır Alev Aldı

Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı

Battalgazi Belediyesi’nden Geçici Elektrik Aboneliğine İlişkin Yeni Düzenleme

Malatya Büyükşehir Zabıta Ekipleri Denetimlerini Titizlikle Sürdürüyor

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantılarına Başladı

“Muharrem Ayı, Sadece Matem Değil Aynı Zamanda Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Ayıdır”

Malatya’da Sokak Hayvanları İçin Kapsamlı Önlem Planı Görüşüldü

Başkan Yalçın’dan Leman Dergisine Sert Tepki

MAGİNDER Heyeti Doğanşehir’de Esnaf Ve Vatandaşlarla Buluştu

Battalgazi’de ‘Yerinde Dönüşüm’e 755 Başvuru

Sadıkoğlu: “Malatya Kayısısının Marka Değerini Koruyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Camımıza Taş Atana Gülle Atmasını İyi Biliriz'

''İsrail’in İran'a Saldırılarını Asla Tasvip Etmiyoruz''

İSRAİL NE YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİL'

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz Mevkidaşı İle Görüştü

DEM Parti Sözcüsü Doğan: "İmralı Adası’na Gitmek Üzere Hazırlık Yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu

MHP, DEM Parti İle Bayramlaştı

Zor Şartlarda Görev Yapan Gazetecilere Ziyaret

Ağbaba; “Malatya’da Yıllardır Çevre Felaketi Yaşanıyor”

“Benim Tekrar Seçilme Veya Tekrar Aday Olma Gibi Bir Derdim Yok”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2